23948sdkhjf

Stellar Daisy-gruppe vil ned til vraget igen

En gruppe med interesse i 'Stellar Daisy', der kalder sig International Stellar Daisy Network, vil have en ny bjærgning af skibets voyage data recorder (VDR).

Det skriver World Maritime News. Tidligere i år lykkedes det ellers at finde frem til den ene af skibets to VDR-enheder, men den har ikke givet tilstrækkelig klarhed over, hvad der fik skibet til at gå ned tilbage i marts 2017.

Der var to chips med data i den VDR, som selskabet Ocean Infinity bjærgede. Den ene havde dog revner, og den anden var så beskadiget, at blot syv pct. af indholdet kunne gendannes. Blandt det manglende materiale er optagelser af besætningens kommunikation i de sidste minutter, før skibet sank. 

Nu vil Stellar Daisy-netværket derfor have den sydkoreanske regering til at iværksætte endnu en operation ned til skibet, der ligger på 3.461 meters dybde ca. 1800 sømil stik vest for Cape Town. På skibet skulle der være endnu en VDR, som netværket håber kan skabe klarhed om hendelserne. 

Som Søfart tidligere har skrevet, er flere personer hos klasseselskaber og det sydkoreanske rederi Polaris Shipping under mistanke for at have forfalsket dokumenter om 'Stellar Daisy's tilstand forud for, at det 260.000 t.dv. store skib sank. 

'Stellar Daisy' er oprindeligt bygget i 1992 som et enkeltskroget tankskib. Det blev senere ombygget til bulk.

Læs mere: Havari-rapport: Revner i skrog betød 'Stellar Daisy's undergang

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08