23948sdkhjf

Vale stopper brug af konverterede tørlast-kæmper

Den brasilianske minegigant Vale indstiller nu brugen af konverterede tankskibe til fragt af selskabets tørlastprodukter. 

Det skriver Splash med henvisning til en kommentar i forbindelse med Vales nylige kvartalsregnskab. Vales beslutning kommer til at omfatte 25 skibe.

Beslutningen kommer efter, at skibstypen i årevis har været forbundet med kritik. Det var en sådan tidligere VLCC, der for tre år siden førte til tabet af 22 menneskeliv, da VLOC'en 'Stellar Daisy' angiveligt knækkede og sank i løbet af få øjeblikke langt ude på det sydlige atlanterhav. 

En havarirapport fra 'Stellar Daisy's flagstat Marshall-øerne pegede sidste år på, at den fortsatte brug af ombyggede tankskibe burde tages op til revurdering. 

Det strukturelle kollaps var højst sandsynlig et resultat af flere faktorer; heriblandt kompromittering over tid af skrogets strukturelle styrke som følge af metaltræthed, rust og uidentificerede strukturelle defekter samt det løbende strukturelle stress, skroget har været udsat for under særligt lastning i kombination med de påvirkninger, ’Stella Daisy’ var udsat for mellem den 29. marts og den 31. marts 2017, fremgik det af rapporten. 

i januar i år traf det koreanske rederi Polaris Shipping en beslutning om at sende de sidste to søsterskibe til 'Stellar Daisy' til ophugning.

Læs mere: Havari-rapport: Revner i skrog betød 'Stellar Daisy's undergang

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094