23948sdkhjf

Color Line tager levering af ny innovativ dagcruiser

Verdens største plug-in hybridfærge starter næste fredag mellem Sandefjord og Strømstad

Color Line tog i går levering af nybygningen ’Color Hybrid’ Den nybyggede dagfærge indsættes 9. august på rederiets rute mellem Sandefjord og Strømstad; en to en halv times overfart, hvor det bærende kommercielle element er indkøbs- og dagsturisme fra den norske del af markedet.

’Color Hybrid’ er bygget af norske Ulstein Verft, og er verdens hidtil kraftigste el-hybride færge. Skibet er således udrustes med i alt 65 tons batterier svarende til 5 MW, der oplades fra landstrøm i Sandefjord. Dette muliggør, at den første del af overfarten fra den norske side ud gennem Sandefjordsfjorden kan foregå lydløst og emissionsfrit med ren el-drift. Den store batteripakke kan ifølge rederiet lades på en time.

- Bygningen af verdens største plug-in hybridfærge er i tråd med selskabets ambitioner om videreudvikling af bæredygtige og miljøvenlige løsninger for norsk skibsfart, udtaler Trond Kleivdal, koncernchef i Color Line. Han oplyser endvidere, at omkring 70 pct. af leverandørerne til nybygningsprojektet er norske.

Grønsagsproduktion om bord

Den 160 meter lange og 27,1 meter brede rene dagfærge ’Color Hybrid’ har en kapacitet på 2.000 passagerer og 500 biler. Ifølge Color Line byder den nye færge på en række meget store butikker samt tre spisesteder. Derudover har færgen også et drivhus, som opvarmes med overskudsvarme fra de tekniske installationer, og hvori der skal dyrkes urter og grønsager, der skal indgå i spisestedernes menuer.

’Color Hybrid’ afløser den 48 år gamle færge ’Bohus’ på ruten, når den indsættes næste fredag. Color Line opererer ligeledes færgen ’Color Viking’ på ruten. Denne er oprindeligt DSB-færgen ’Peder Paars, som sejlede mellem Aarhus og Kalundborg frem til 1991.

Sandefjord – Strømstad-ruten besejles ligeledes af Fjord Line. Dette sker med den danskflagede færge ’Oslofjord’, som blev gennemgribende moderniseret og ombygget i 2014 fra traditionel ro/pax-natfærge til dagfærge med mange indkøbs- og salonfaciliteter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094