23948sdkhjf

Igen populært at tage maritim uddannelse i Svendborg

Opdateret med kommentar fra direktør i SIMAC, Jesper Bernhardt 10/7-2019

De unge, der har smag for en karriere som eksempelvis skibsfører, vil i stigende grad læse i Svendborg. Der har været en stigning på 27 pct. i antallet af første-prioritetsansøgninger til maritime uddannelser på SIMAC.

Det er den næsthøjeste procentvise stigning blandt alle videregående uddannelser i Danmark.

Antallet af ansøgere, der altså har valgt SIMAC som en førsteprioritet, ligger i år på 172. Det skyldes blandt andet en markant stigning i ansøgere til skibsføreruddannelsen, hvor stort set alle ansøgere har SIMAC som førsteprioritet.

Begejstring hos SIMAC
Studierektor på SIMAC i Svendborg, Jan Askholm, er selvsagt glad for tilslutningen.

- Vi vurderer foreløbigt det samlede ansøgertal til SIMACs uddannelser som meget tilfredsstillende. Det er positivt, at så mange unge mennesker har fået øjnene op for, hvilke fantastiske muligheder de får med en maritim uddannelse, siger studierektor Jan Askholm i en pressemeddelelse.

Fyens.dk har fået en kommentar fra direktør i SIMAC, Jesper Bernhardt, som understreger, at man med en maritim uddannelse - eksempelvis som maskinmester - ikke nødvendigvis behøver arbejde til søs, men at de i høj grad også uddanner til arbejde på fastlandet. 

- Maskinmestre er nøglen til udfordringer om energi
- 80 procent af de danske maskinmestre arbejder på land og har ikke noget med det maritime at gøre. Når vi snakker om at løse udfordringer på områder som energi, forsyning, genanvendelse og bæredygtighed er maskinmestrene en af nøglerne, forklarer han til fyens.dk.

Fredag den 5. juli kl. 12 var der deadline for ansøgning til de videregående uddannelser i Danmark.

Optagets første runde giver tilbud om studiepladser eller afslag til ansøgerne den 26. juli. Derefter kan ansøgere uden studieplads søge om optag på studier, der har ledige pladser. 

Det samlede ansøgertal til de maritime professionsbacheloruddannelser i Danmark ligger nogenlunde på niveau med de foregående år. Der er en stigning i antallet af ansøgere på 3% i forhold til 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109