23948sdkhjf

Esbjerg Havn køber verdens største mobile havnekran

Antallet af opgaver for Esbjergs Havns kraner stiger og på bare fire år er antallet af opgaver vokset med 66 pct. Derfor udvider havnen nu krankapaciteten med verdens største mobile havnekran, Liebherr LHM 800, som vejer knap 800 tons, er 48 meter høj og har en bomlængde på 66 meter. 

- Vi oplever en vækst i stort gods, og det stiller nye krav til krankapaciteten, siger Dennis Jul Pedersen, havnedirektør på Esbjerg Havn, i en pressemeddelelse.

FAKTA – Liebherr LHM 800 

  • Vægt: 795 tons 
  • Løftekapacitet: 308 tons 
  • Tårnhøjde: 47,9 meter 
  • Længde på bom: 66,0 meter 
  • Aksler: 34
  • Hjul: 136 

Den nye kran kan løfte 308 ton, og der findes kun 12 af dens slags i verden. Kranen ankommer til Esbjerg Havn til august. Esbjerg Havn råder i forvejen over Skandinaviens største samling af Liebherr-kraner, som altså nu bliver yderligere udbygget. 

Åbner for nye muligheder 

Det er særligt udviklingen inden for offshore-industrien, som kalder på den nye kran, blandt andet fordi komponenterne til havvindmøllerne i Nordsøen bliver større og større. Også andre industrier på havnen kan imidlertid få glæde af kranen, fx til håndtering af tungt maskin- og produktionsudstyr. 

- Kranen giver os en helt anden fleksibilitet i forhold til, hvilket gods vi kan håndtere. Foruden enkeltløft på over 300 ton, bliver vi med den nye kran også i stand til at udføre tandemløft, hvor to af vores største kraner sammen løfter helt op til 448 ton,” siger Dennis Jul Pedersen. 

Esbjerg Havn har en godsomsætning på 4,5 mio. tons om året, 6000 skibsanløb og seks faste godsruter til 25 destinationer. 

Læs også: Chauffører vil ikke forbi Esbjerg Havn: Frygter kæmpe bøder

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094