23948sdkhjf

Tre reder-organisationer i fælles opråb til USA

Efter at handelskrigen mellem USA og Kina i løbet af den seneste uge er eksaleret, danner tre internationale sammenslutninger af rederier nu fælles front i en advarsel om, at kursen er farlig for verdenshandlen. 

Der er tale om den europæiske rederiforening Ecsa og det asiatiske sidestykke ASA, der bakker op om en udtalelse fra den internationale rederiorganisation ICS. 

Her hævder vicedirektør Simon Bennet, at der er tæt sammenhæng mellem oprettelsen af Verdenshandelsorganisationen WTO i 1995 og den økonomiske vækst, som verden har set siden da. 

- På det seneste har den succeshistorie været udsat for uberettiget kritik og trusler fra bestemte regeringer, herunder USA, og dermed været med til at underminere WTO's rolle som lovgiver for international handel. Der er ingen vindere af de her ensidige tariffer, siger Simon Bennet, vicedirektør i ICS, i udtalelsen. 

De tre organisationer repræsenterer ifølge Danske Rederier mere end 80 pct. af den globale handelsflåde. Også Danske Rederier bakker op. 

- Det er ikke hver dag, det lykkes at samle tre globale shippingorganisationer om én udmelding. Og når det lykkes her, er det selvfølgelig fordi, vi alle er enige om, hvor vigtigt det er at få vendt den udvikling, vi er vidne til, siger Jacob K. Clasen, direktør i Danske Rederier, i en pressemeddelelse

Ifølge Danske Rederier er det helt afgørende, at der bliver sat så få benspænd som muligt for den internationale handel.

- Vi bliver rigere af at handle med hinanden. Og derfor er vi nødt til at se på, hvordan vi fjerner handelsbarrierer i stedet for at indføre dem, og bakke op om de regler, vi alle er blevet enige om, siger Jacob K. Clasen.

Læs også: Kina svarer igen og varsler øgede toldsatser på varer fra USA

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094