23948sdkhjf

Kina svarer igen og varsler øgede toldsatser på varer fra USA

Fra og med 1. juni vil Kina hæve sine toldsatser på flere amerikanske varer.

Det oplyste det kinesiske finansministerium i går.

Det sker få dage efter, at USA pustede yderligere ild til en langstrakt handelsstrid mellem USA og Kina ved at hæve toldsatsen på kinesiske varer til en værdi af 200 mia. dollar.

Kinas varslede toldsatser rammer 5140 forskellige amerikanske produkter til en samlet værdi af 60 mia. dollar, oplyser ministeriet.

Udmeldingen førte øjeblikkeligt til faldende kurser på Wall Street, hvor de vigtigste indeks står til at falde næsten 2,0 pct.

- Hele denne strid bliver mere og mere uoverskuelig og dyr for den globale økonomi. Indtil vi får et pusterum fra dette, vil markederne blive ved med at være under pres, siger Art Hogan, chefstrateg for de finansielle markeder hos National Securities i New York, ifølge Reuters.

Han fortsætter:

- Hver stigning på toldsatserne er et slag mod den globale økonomi, og hvis den trækker økonomien ned, så vil den trække gevinsterne ned. Så aktiekurserne reagerer på det.

Landbrugsvarer for skud

Amerikanske embedsmænd forsøgte i weekenden at få konkrete løfter fra Kina om lovændringer, men Kina gjorde det klart, at det ikke vil sluge "enhver bitter frugt", som skader dets interesser.

Ifølge Danske Banks chefanalytiker og Kina-økonom Allan von Mehren er det forventeligt, at Kina kommer til at stoppe med køb af en række amerikanske varer, som det også var tilfældet sidste år, da handelskrigen mellem de to stormagter brød ud.

- Særligt landbrugsvarer vil formentlig blive ramt, og vi har da også set eksempelvis sojabønnepriserne falde, siden handelskrigen begyndte at eskalere i sidste uge, og de falder yderligere mandag, siger han.

Redaktøren på den kinesiske tabloidavis Global Times har tweetet, at Kina muligvis også vil stoppe med køb af landbrugsvarer og energi, reducere ordrer fra flyproducenten Boeing og lægge restriktioner på servicehandel med Kina.

Læs også: Bimco: Kina vender op og ned på tørlast

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093