23948sdkhjf

Trump afviser melding om droppet handelsaftale

Donald Trump siger, at handelsaftale med Kina står ved magt, trods rådgivers melding om at den var droppet

USA's handelsaftale med Kina står fortsat ved magt.

Det skriver USA's præsident, Donald Trump, på Twitter mandag aften lokal tid efter en melding om, at den var droppet.

- Handelsaftalen med Kina er fuldt intakt. Forhåbentlig vil de fortsætte med at leve op til betingelserne i aftalen, skriver Trump.

Meldingen kommer, efter at handelsrådgiver i Det Hvide Hus Peter Navarro har sagt til Fox News i et interview, at aftalen var blevet droppet. Navarro sagde, at det til dels skyldtes Kinas håndtering af coronavirusset. Ifølge handelsrådgiveren reagerede Kina ikke tids nok på virusudbruddet, da det brød ud i slutningen af sidste år.

Narrovo kalder det et "vendepunkt", at USA først blev informeret om spredningen af coronavirusset, efter at USA og Kina havde underskrevet første fase af handelsaftalen 15. januar.

- På det tidspunkt var der allerede hundredtusinder af kinesere på vej til vores land, der kunne sprede virus, og kun minutter efter, at de lettede med flyet, begyndte vi at høre om pandemien, siger Navarro til Fox News.

Mangler tilid

Efter Trumps kontramelding siger Navarro, at han i interviewet ikke mente, at handelsaftalen var blevet droppet, men at der mangler tillid til det kinesiske kommunistparti.

USA's præsident, Donald Trump, truede i sidste måned med at droppe handelsaftalen med Kina. Her sagde Trump, at han var meget skuffet over, at Kina ikke stoppede spredningen af coronavirus, og at det havde kastet en skygge over handelsaftalen.

Handelsaftalen mellem USA og Kina ansås som første skridt mod en afslutning på de to landes handelskrig. Handelskrigen brød officielt ud i sommeren 2018, hvor USA og Kina lagde ekstra told på hinandens varer, men området har været et tema i hele Donald Trumps embedsperiode.

Donald Trump var utilfreds med, at USA havde et stort handelsunderskud til Kina. Det vil sige, at USA importerede langt flere varer fra Kina, end der blev sendt den anden vej.

Første fase af handelsaftalen mellem USA og Kina betød, at kineserne skulle skrue markant op for landenes import af amerikanske varer over de kommende år.

Læs også: Handelskrig nedtrappes med ny aftale mellem USA og Kina

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094