23948sdkhjf

Hanstholm Havn slår Skagen og Thyborøn med et torskeskæg

Med en værdi af den landede fisk i Hanstholm sidste år på 1.020.293.498 kroner kan havnen nu kalde sig Danmarks største fiskerihavn. I hvert fald når det kommer til værdien af den landede fisk.

De 1,020 mia. kroner overgår lige akkurat Skagen Havn, der landede fisk for 1,019 mia. kroner sidste år. Og Skagen overgik lige akkurat Thyborøn, der nåede 1,011 mia. kroner. 

Tallene kommer i forbindelse med årsregnskabet for Hanstholm Havn, der blev godkendt i går. I øvrigt af en "tilfreds" bestyrelse, fremgår det af en pressemeddelelse.

Havnen gik dog en anelse tilbage på resultatet før afskrivninger, der endte på 8,5 mio. kroner mod 9,8 mio. kroner i 2017. Tilbagegangen skyldes først og fremmest en kvoteregulering inden for tobisfiskeriet samt øget reparation og vedligehold af de eksisterende havneanlæg. 

Læs også: Skagen og Thyborøn lander fisk for milliarder

For både konsum- og industrifiskeri var der tale om mindre tilbagegang i mængderne, som til gengæld blev mere end opvejet af øgede værdier. 

- Vi kan med glæde konstatere, at havnens kerneforretning, fiskeriet, igen har passeret milliardgrænsen, og vi ser frem til at modtage en fortsat stigende mængde fisk, siger bestyrelsesformand i Hanstholm Havn Martin Vestergaard i pressemeddelelsen. 

Foruden fiskeriet steg mængden af gods håndteret i Hanstholm Havn for femte år i træk. Fratrukket materialer til udvidelsen af havnen blev der i 2018 håndteret 314.675 tons gods, hvilket svarer til en stigning på 15 pct. sammenlignet med 2017. Fremgangen afspejler sig særligt i mængden af sten, sand og grus samt vindmølledele og fiskemel.

Netop den igangværende havneudvidelse har da også været med til at præge 2018 i Hanstholm Havn.

- 2018 har været et begivenhedsrigt år, hvor havneudvidelsen har rundet sit første år og opbygget en tydelig kontur af den største investering i havnens historie siden dens indvielse i 1967, siger Martin Vestergaard og fortsætter:

- Parallelt med det omfattende udvidelsesarbejde har vi fokuseret på at opgradere havnens eksisterende anlæg, så vi i 2020 kan åbne Hanstholm Havn i en fremtidssikret version 2.0.

Når den nye havn tages i brug, vil Hanstholm Havn have bedre besejlingsforhold, et nyt bassin og 165.000 kvm ekstra baglandsareal, som tilsammen skal sikre optimale rammer for modtagelse af såvel større skibe som etablering af virksomheder og håndtering af gods.

Som følge af øget efterspørgsel på ledige arealer har havnen i 2018 desuden gjort yderligere 39.000 kvm eksisterende havneareal klar til virksomhedsetablering.

Læs også: Havneudvidelse i Hanstholm: "Der er stadig udfordringer"

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095