23948sdkhjf

Skagen og Thyborøn lander fisk for milliarder

Fiskeriet satte rekorder i 2018, hvor landingsværdien rundede en mia. kroner i både Skagen og Thyborøn

2018 gik helt fisk i Thyborøn og Skagen, hvor begge havne slog rekorder for værdien af den landede fisk. 

I Skagen har værdien kun én gang tidligere været oppe over en mia. kroner. Det var i 2016, hvor landingsværdien endte på 1.000.689.000 kroner. I 2018 endte den på 1.019.000.000 kroner på trods af, at der målt i vægt blev landet mindre fisk. 384.000 ton blev det til. 

Markedspriserne har været bedre i 2018 end 2017, og derfor kan vi runde én milliard i år, selvom mængden er faldet en smule. Den bagvedliggende fiskeindustri og maritime servicestruktur i Skagen Havn er medvirkende til at tiltrække de mange landinger til Skagen, og de store mængder fisk er også med til at skabe aktiviteter og vækst i de erhverv, som knytter sig til fiskeriet, siger havnedirektør Willy B. Hansen i en pressemeddelelse.

I Thyborøn er det første gang, at den landede fisk udgør en værdi af mere end en mia. Den gamle rekord fra 2016 lød på 920 mio. kroner, imens 2018 endte på 1.011.220.000 kroner, blot et torskeskæg fra konkurrenten i Skagen. Det kan man dog godt leve med i Thyborøn, oplyser havnen til Søfart.

- 2018 blev for Thyborøn Havn et rigtigt godt år på fiskeriområdet. Det er fantastisk at runde milliarden med 1,01 mia. kroner i landingsværdi, og det er helt klart med til at fastholde Thyborøn Havn som en af de største og mest aktive fiskerihavne i Danmark. Det kan vi kun glæde os over, siger havnens direktør Jesper Holt Jensen i en pressemeddelelse.

Også i Thyborøn var mængden af den landede fisk en anelse lavere end i 2017. Det blev dog opvejet af højere priser og en stor mængde proteinfisk til fiskemelsfabrikken Triple Nine. 

Både i Skagen og Thyborøn bliver der investeret massivt at forbedre forholdene for fiskeriet. I Skagen forventer man at sætte gang i tredje etape af den store havneudvidelse i løbet af foråret 2019, og i Thyborøn er der gang i opførelsen af nye lossefaciliteter ved Triple Nine-fabrikken.

- Strategisk har vi de seneste år investeret i fiskerisegmentet, og vi investerer fortsat. Derfor er det fantastisk at se, at det bærer frugt for de fiskere, som lander fisk i Thyborøn. Og det gør os ligeledes fortrøstningsfulde over for vores igangværende investeringer i nye faciliteter til fiskerisegmentet, siger Jesper Holt Jensen. 

Læs mere: Fire udvalgte kan byde på Skagen Havns udvidelse

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156