23948sdkhjf

Danske Havne og Danske Maritime vil tjekke regler hos naboerne

To af Danmarks maritime organisationer går nu sammen om et konkret politisk ønske frem mod den forestående folketingsvalgkamp.

Ønsket er et tjek af regler og reguleringer i vores nabolande, så Danmark kan få afdækket de eventuelle skævvridninger og konkurrencemæssige forhindringer, der kan ryddes af vejen for at sikre bedre vilkår for danske maritime virksomheder og havne.

- Vores medlemmer af Danske Havne og Danske Maritime kan kun klare sig, hvis vi kontinuerligt spejler deres konkurrencevilkår i de globale konkurrencevilkår – og den lovgivning, som vi i Danmark regulerer dem med, i forhold til den konkurrencesituation, de befinder sig i globalt,” siger Jenny N. Braat, direktør for Danske Maritime, i en pressemeddelelse.

Et tilsvarende nabotjek er allerede udarbejdet for de danske rederier. Her fandt man 33 tilfælde af overimplementering og nationale særregler, der stod i vejen for danske rederier i den internationale konkurrence. For de danske værfter er et lignende nabotjek under udarbejdelse.

Derfor mener Danske Havne og Danske Maritime, at det er utroligt vigtigt, at arbejdet med et nabotjek af den sidste del af det blå Danmark, det vil sige havnene og udstyrsproducenterne, snart går i gang.

Må ikke spænde ben for sig selv 

- Danmark kan jo ikke lovgive i andre lande. Men vi kan derimod sikre, at vi ikke stiller benspænd op for vores egen industri. Benspænd i form af overimplementering af internationale regler og reguleringer, siger Tine Kirk Pedersen, direktør i Danske Havne, i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Danske maritime virksomheder og havne kan ikke være det globale maritime kraftcenter, som er visionen, hvis ikke vi sikrer os mod egne benspænd. Og dem oplever vi desværre for ofte i form af overimplementering af international lovgivning og regulering.

Regeringen lancerede i januar 2018 Vækstplan for Det Blå Danmark. Her blev der udtrykt en klar ambition om, at Det Blå Danmark også fremover skal være en vækstgenerator for det danske samfund, og at Det Blå Danmark, herunder de danske havne og den maritime industri, er en af Danmarks klare styrkepositioner.

Derfor er der ifølge Danske Havn og Danske Maritime mere end nogensinde brug for, at vi får set de internationale konkurrencevilkår efter i sømmene med grundige nabotjek. 

- Det er vores klare anbefaling, at de danske politikere, der snart skal i valgkamp, tager dette konkrete forslag med sig både før og – endnu vigtigere – efter valget, når et nyt folketing er på plads,” siger Tine Kirk Pedersen.

 Læs også: Vækstplan introducerer nyt koncept for ø-færger

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11