23948sdkhjf

Danske Havne glæder sig over havvinds-ambition om tempo og smidighed

Danske Havne glæder sig over ambitionen om at etablere 150 GW havvind i Nordsøen inden 2050, som de fire Nordsølande Danmark, Tyskland, Holland og Belgien onsdag blev enige om ved topmødet på Esbjerg Havn, lyder det fra brancheorganisationen Danske Havnes direktør oven på gårsdagens Nordsø-topmøde i Esbjerg.

Vi var først i verden med satsningen på havvind, da vi etablerede verdens første havvindmøllepark i 1991, så det er meget passende, at Danmark også er central aktør i Esbjerg-erklæringen her i 2022 Tine Kirk, direktør i Danske Havne

- Vi er begejstrede for det høje ambitionsniveau og det tempo, der lægges op til. Vigtigt er også, at man bliver smidig og meget konkret, når de endelige planer skal lægges. Bureaukrati og eventuel uhensigtsmæssig lovgivning må ikke stå i vejen, så politikerne må være friske på at rydde alle sten af vejen i ekspres-fart, siger Tine Kirk, der peger på betydningen af de mange arbejdspladser i Danmark, som den store satsning på havvind i Nordsøen kaster af sig.

Først i verden

- Vi var først i verden med satsningen på havvind, da vi etablerede verdens første havvindmøllepark i 1991, så det er meget passende, at Danmark også er central aktør i Esbjerg-erklæringen her i 2022. På sin egen måde er det også illustrativt, at det finder sted på vores havn i Esbjerg, der er Europas største vindhavn og involveret i mere end halvdelen af alle offshore vindaktiviteter i Europa, siger Tine Kirk.

Danske Havne understreger også betydningen af Det Blå Danmarks dybe engagement i den grønne omstilling, der både gør Danmark grønnere, bidrager væsentligt til indsatsen med at ni klima-målene inden 2030 og hjælper til med det øgede tempo, som skal til for hurtigere at gøre os fri af gas og olie fra Rusland.

Danske Havne har en erklæret grøn vision fra 2020; ”Danske Havne skal være blandt de fremmeste i verden hvad angår bæredygtige løsninger. Vi er den grønne forbindelse mellem hav og vind”, og brancheorganisationens medlemmer foretager systematisk fremskridt på klima-tiltag i havnene, bl.a. landstrømsanlæg og eldrevne maskinparker.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141