23948sdkhjf

Det Blå Danmark står for en fjerdedel af Danmarks eksport

Det Blå Danmark skaber beskæftigelse for 96.000 personer, står for 6,5 procent af dansk BNP og 25 procent af dansk eksport.

Det fremgår af en ny rapport , som også viser, at de beskæftigede i Det Blå Danmark skaber mere end dobbelt så meget værdi til dansk økonomi som den gennemsnitlig beskæftigede.

Det Blå Danmark beskæftiger direkte omkring 60.000 personer og næsten 96.000 personer, når den indirekte beskæftigelse tælles med. Det svarer til henholdsvis 2,1 og 3,4 procent af de beskæftigede i Danmark.

Det Blå Danmark udgør desuden fem procent af dansk BNP og 6,5 procent, når det indirekte bidrag medregnes.

Det Blå Danmark eksporterer for knap 232 mia. kroner og står dermed for 25 procent af dansk eksport.

Af den samlede indkomst, som de maritime virksomheder skabte, bidrog skibsfarten med mere end en tredjedel. Olie og gas samt hjælpevirksomhed bidrog med knap en fjerdedel, og resten kommer fra udstyrsproducenter, havne og hjælpevirksomheder som eksempelvis skibsmæglere og speditører.

Udviklingen siden 2007 har været præget af, at Det Blå Danmarks andel af den danske økonomi har været faldende, ligesom produktionen og dermed indkomsten fra olie og gas. Til gengæld har indkomst inden for skibsfart været stigende.

Rapporten om Det Blå Danmarks bidrag til beskæftigelse og produktion i Danmark er udarbejdet af COWI for Søfartsstyrelsen. Rapporten er udkommet hvert år siden 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.089