23948sdkhjf

Esvagt-ansatte styrker søsikkerhed i fritiden

Hvis man skulle være i tvivl om behovet for den redningstjeneste i Det Sydfynske Øhav, som Esvagt-kolleger på frivillig basis er en del af, så bliver den tvivl hurtigt gjort til skamme.

Det oplyser Esvagt i en pressemeddelelse.

Et opkald til Allan Sydtoft for at høre om indsatsen bliver mødt med følgende replik:

- Jeg vil gerne fortælle om det, men vi er lige på vej ud til en redning!

Allan Sydtoft er til dagligt FRB-assessor i Esvagt, hvor han træner og eksaminerer sine kollegers evner i at betjene rederiets hurtigtgående redningsbåde, FRB’erne. Det er kompetencer, han også sætter i spil i sin fritid, hvor han sammen med en række andre Esvagt-kolleger og øvrige frivillige er aktiv i Ærø Søredningsforening. Som i dag, hvor han assisterer en sejlbåd, der er havareret med et knækket ror.

Vi gør det, fordi der er et stort hul i dækningen her i området, siger Allan Sydtoft i meddelelsen og fortsætter:

- Marstal er en af Danmarks mest trafikerede lystbådehavne, og farvandet hernede har mange fritidssejlere. Der er redningsdækning fra Svendborg og Sønderborg, men det er ikke nok til den trafik, der er. Derfor gør vi det, siger han.

Godt samarbejde

Der er ifølge Allan Sydtoft cirka tyve personer, som er aktive i foreningen – godt halvdelen er Esvagt-folk.

Men Esvagt-koblingen er ikke kun mandskabsbaseret. Det 12-meter lange redningsfartøj ’Erria Rescue’, som er Ærø Søredningsforenings flagskib, har en fortid i rederiet som ’Esvagt Transporter’. Esvagt satte skibet til salg i 2017, og da man hørte om interessen fra redningsforeningen fra Marstal, og at der var mange Esvagt-kolleger engageret i tjenesten, blev der indgået en aftale.

- Vi har et forrygende samarbejde med Esvagt, siger Henning Møller, som til dagligt er skipper på ’Esvagt Sigma’ og i fritiden er aktiv i søredningstjenesten.

- Vi fik lov at overtage skibet til en absolut rimelig pris, og Esvagt donerede endda en pneumatisk linekaster bagefter, siger Henning Møller.

Esvagt-standard hele vejen

Det er ikke bare skibet og initiativtagerne, der har Esvagt-aftryk. Redningsforeningen har også taget fat i de ubefarne Esvagt-søfolk, som går på Navigationsskolen i Marstal, og fået dem med i redningstjenesten, så de kan vedligeholde deres kompetencer under skoleopholdet.

Tilgangen til opgaverne i det sydfynske har derfor et naturligt Esvagt-præg:

- Vi efterlever den sikkerhed og de arbejdsforhold, som vi benytter i Esvagt, for de er de optimale. Vi sørger for, at Esvagt-standarden, som skibet er født med, fortsat er med ombord, siger Henning Møller i pressemeddelelsen.

Læs også: Lodsbåde bliver ny fartøjsklasse i Marinehjemmeværnet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126