23948sdkhjf

Unesco forsinker havneudvidelse i Esbjerg

Et manglende høringssvar fra FN-organet Unesco er medvirkende til, at den planlagte udvidelse af Esbjerg Havn forsinkes et halvt år
Den én mio. kvadratmeter store udvidelse af Esbjerg Havn skabte sidste år uenigheder mellem Esbjerg og Fanø. Fanikkerne frygter, at den ø, der skal ligge i farvandet mellem Esbjerg Havn og Fanø, vil skade Vadehavets skrøbelige natur.

Det skriver JydskeVestkysten .

Uenighederne fik Fanøs borgmester, Sofie Valbjørn fra Alternativet, til at hive Unesco, der er FN's Organisation for Uddannelse, Videnskab og Kultur ind i sagen.

Men Unesco har endnu ikke afgivet høringssvar, hvilket er medvirkende til, at VVM-redegørelsen forsinkes med et halvt år. Det var ellers forventet, at miljøpåvirkningerne var klarlagt ved udgangen af januar.

Derudover er tidsplanen forsinket af, at arbejdet med "modellering" af bundmaterialets (sediment) bevægelser med tidevandet tager længere tid end forventet.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), der også sidder i Esbjerg Havns bestyrelse, oplyser, at forsinkelsen ikke får konsekvenser for planerne om udvidelsen af havnen.

- Det får bare den konsekvens, at der går et halvt år længere, inden staten kan beslutte, om ønsket kan imødekommes, men det er ikke en stram tidsplan fra havnens side - havnen har jo udvist rettidig omhu, fordi man ved, der kommer et problem på sigt, fortæller borgmesteren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11