23948sdkhjf

Norge forbereder gigantisk søgsmål mod tankrederi

Efter kollisionen mellem fregatten 'Helge Ingstad' og tankskibet 'Sola TS' forbereder det norske forsvar nu et søgsmål på 4,3 mia. norske kroner. Hævning er udsat til januar

Et gigantisk slagsmål om skyld og erstatning efter kollisionen mellem den norske fregat 'Helge Ingstad' og tankskibet 'Sola TS' er under opsejling. 

Ifølge mediet ABC Nyheter forbereder det norske forsvar et krav om erstatning på ikke mindre end 4,3 mia. norske kroner (3,23 mia. kroner).

- Forsvarsdepartementet arbejder på at få en garantistillelse fra rederiet og dets forsikringsselskab på plads. Det er en standardfremgangsmåde for at sikre eventuelle erstatningskrav ved denne type hendelser, skriver departementets seniorrådgiver Lars Gjemble til ABC.

Gjemble understreger, at departementet ikke har taget stilling til skyldsspørgsmålet i sagen. 

De 4,3 mia. norske kroner svarer ifølge ABC til anskaffelsessummen på skibet inklusiv udrustning og våben til en værdi af 700 mio. norske kroner. 

Imens ligger den havarerede fregat stadig på bunden langs en klippekyst et stykke nord for Bergen. Dykkere har været i gang med at fæstne 16 enorme kæder på og under 'Helge Ingstad', som skal bruges til at hæve havaristen. 

Læs også: Overblik: Årets mest spektakulære kollision

Seneste opdatering fra det norske forsvar er dog, at 'Helge Ingstad' på grund af dårligt vejr er sunket en anelse længere ned. Det har blokeret fire af de steder, hvor kæder efter planen skulle være ført under skroget. Hævningen er derfor udsat til efter nytår. 

- Det drejer sig om alt fra sikkerheden, dykkerne og forholdsregler ved at håndtere store kraner og enorme kæder. Indtil videre har et af de største faremomenter været faren for, at dykkerne skulle komme i klemme, siger Forsvarsmateriellets projektleder for hævningsoperationen Arild Øydegard i opdateringen. 

Se videooptagelse af forberedelserne til hævningen her:

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.172