23948sdkhjf

DP World vil revolutionere containerhavne

11-etagers containerhøjhus skal give hurtigere håndtering og bedre udnyttelse arealerne

Når verdensudstillingen åbner i Dubai i 2020, vil DP World være klar til at fremvise en nyskabelse inden for containerterminaler. 

I Jebel Ali-havnens terminal 4 vil terminaloperatøren sammen med det tyske firma SMS Group opføre en konstruktion med 11 etager. Her vil containere blive anbragt på en individuel hylde, der kan hejses op og ned. I stedet for at blive stablet direkte oven på hinanden, som det har været standarden i flere årtier. 

På den måde kan man altid få fat i den nederste container i en stabel, uden at man skal flytte alle de øverste først. Med 11 etager bliver det desuden muligt at have tre gange så mange containere på det samme havneareal i forhold til dagens standarder.

- Denne nye teknologi til containerhåndtering giver byer muligheden for at bruge deres dyre og følsomme land- og kystarealer mere effektivt, siger Mathias Dobner, CEO i Amova – et joint venture mellem DP World og SMS Group – i en pressemeddelelse.

Systemet skulle gøre det muligt at laste og lodse store containerskibe så hurtigt, at havnekald kan forkortes med en tredjedel. 

Læs også: DP World nærmer sig Mærsk-territorium med Unifeeder-køb

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095