23948sdkhjf

Endnu et Esvagt-skib på vej til MHI Vestas

Samarbejdet mellem MHI Vestas og Esvagt fortsætter med udnyttelse af option på SOV-skib til levering i februar 2021

Esvagt vil med den netop indgåede kontrakt fra 2021 have fem Service Operation Vessels (SOV) på kontrakt med MHI Vestas. Det oplyser rederiet i en netop udsendt pressemeddelelse.

Esvagt og MHI Vestas har samarbejdet siden 2008. Det seneste år har ’Esvagt Mercator’ serviceret MHI Vestas i havmølleparkerne Nobelwind og Belwind i Belgien, og i august 2019 indleder en nybygget SOV en 15 år lang kontrakt med MHI Vestas i Deutsche Bucht Wind Farm i Tyskland.

I september 2018 indgik MHI Vestas og Esvagt kontrakter på levering af to nye vindmølleskibe til parkerne Borssele III-IV (Holland) og Triton Knoll (England), og annoncerede ligeledes at der var en option for et tredje skib. Det er denne option, der nu udnyttes og således bliver til den i alt femte nybygningskontrakt på en SOV mellem de to parter: Fra 2021 og 15 år frem skal en nybygget SOV servicere havmølleparken Moray East i UK sektor.

- Det har været en spændende proces at udvikle koncepterne, så de kan give optimale forhold for vores teknikeres service af møllerne og samtidig sikre en balance med en omkostnings effektiv drift af skibet. Med Esvagt har vi gennem årene fået skabt et samarbejde, hvor der ikke skeles til farven på kedeldragten, men alle løfter opgaven sammen. Det gør også vores operation meget mere effektiv og konkurrencedygtig, siger Keld Kristensen, Marine Specialist, Marine Engineering and Offshore Logistics i MHI Vestas Offshore.

- Vi er glade for at udbygge et nært og frugtbart partnerskab med MHI Vestas yderligere med en kundetilpasset løsning. Det understreger både vores position i markedet og viser samtidig, at MHI Vestas forstår at bruge alle de muligheder, som Esvagts unikke SOV-koncept giver”, siger Søren Karas, Chief Commercial Officer i Esvagt.

Esvagt designer og bygger skibene sammen med norske Havyard Ship Technology. Skibet til Moray East vil som de to andre blive en SOV i Havyards 831L-design på 70 meter. Skibet udstyres med Esvagts Safe Transfer Boats STB 12 og STB 7; får plads til op til 60 personer og udstyres med en Walk-to-Work gangvej.

Kilde: Esvagt

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094