23948sdkhjf

333 folkeskoleelever besøger den maritime branche i Frederikshavn

En del af fremtidens arbejdskraft blev inden weekenden introduceret til en række maritime erhverv i Frederikshavn

333 folkeskoleelever var den 21. september på besøg hos i alt 14 maritime virksomheder i Frederikshavn, da det maritime brancheudviklingscenter MARCOD i samarbejde med en række lokale institutioner satte fokus på de uddannelses- og jobmuligheder, som den maritime klynge i Frederikshavn kan tilbyde fremtidens arbejdskraft.

Foruden virksomhedsbesøgene bestod dagen også af en lærerig oplevelse med det maritime spil ”Seven Seas” fra World Careers. Det oplyser Marcod i en pressemeddelelse.

Arrangementen Workforce of the Future er målrettet folkeskoleelever. Det er femte gang, at arrangementet afholdes. I år var det Frydenstrand Skoleafdeling, Bangsbostrand Skoleafdeling og Privatskolen i Frederikshavn, som deltog i arrangementet.

Som noget nyt blev Workforce of the Future afholdt samtidig med Maritime Career Day og åbent hus om eftermiddagen, som Maritime Network Frederikshavn var vært for.

Dagen bød på et væld af aktiviteter på Frederikshavn Havn, herunder uddannelses-, praktik- og jobmesse i telt på Pier 3, besøg på Skoleskibet Danmark, tur i en RIB-båd, opleve beredskabets røgdykkere i aktion, Martecs fritfaldsbåd og virksomhedsbesøg. Søværnets Tambourkorps var også forbi, hvor de spredte god stemning med skønsang og musik.

- Vi arbejder tæt sammen med de maritime virksomheder, uddannelsesinstitutioner, kommunen mfl. på at øge kendskabet blandt de unge og deres forældre til de attraktive uddannelses- og jobmuligheder på alle niveauer i branchen. Med Workforce of the Future-arrangementet – som et ud af mange initiativer - ønsker vi i højere grad at åbne de unges øjne i forhold til et maritimt karrierevalg, siger Christine Lunde, direktør i Marcod, i en pressemeddelelse.

For at forberede eleverne til dagen havde erhvervsplaymaker Tommy Lund Christensen og chefkonsulent fra Frederikshavn Kommune Rikke Bæhrenz Gundersen forud for arrangementet besøgt eleverne i klasserne for at forberede dem til dagen.

Workforce of the Future-arrangementerne afholdes desuden den 25. september i Skagen, 27. september i Hirtshals og 9. oktober i Hanstholm.

Ifølge formanden for Maritime Network og Orskov Yards direktør Christina Ørskov, så er det super vigtigt at vise vores unge mennesker alle de fantastiske karriemuligheder de har i den maritime branche.

- Vi håber på, at de sammen med deres forældre kan se de mange forskellige jobmuligheder. Både erhvervsuddannelserne og de mere akademiske, som er i nærområdet, siger hun.

Ifølge Marcod syntes flere af de deltagende lærere også, at det var et spændende og relevant event, som giver god inspiration til eleverne, når de skal beslutte sig for deres fremtidige karrierevej. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tal for alternativer til forkætret havneudvidelse i Aarhus er nu klar
DEBAT: Store overdrivelser i beskæftigelsestal bruges til at retfærdiggøre milliardtilskud
Alle kan trænge til en overhaling - også Esvagt Connector
Haenyeo - Havets kvinder på M/S Museet for Søfart
Beskyldes for at overdrive beskæftigelsestal: Vi genkender ikke billedet
Få år gammel færge ligger fortsat stille efter ukendt havari
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.141