23948sdkhjf

Esvagt skal levere to nye vindmølleskibe til MHI Vestas

Nye kontrakter cementerer Esvagts status inden for offshore vind og bygger videre på rederiets langvarige samarbejde med MHI Vestas

MHI Vestas og Esvagt har netop indgået kontrakt om levering af to nye vindmølleskibe til parkerne Borssele III-IV (NL) og Triton Knoll (UK), som i alt vil producere 1.600 MW grøn energi fra 2021. Hertil kommer en option på yderligere et vindmølleskib til servicering af parken Moray East (ligeledes UK).

Kontrakterne løber op til 15 år, og understreger det frugtbare samarbejde mellem rederiet og MHI Vestas. Samtidig er den gensidige, langsigtede forpligtelse central i at minimere omkostningerne og sikre en effektiv drift. Det skriver Esvagt mandag morgen i en pressemeddelelse.

- Vi bygger videre på mange års stærkt, udviklende partnerskab med ESVAGT. Kombinationen af vores fælles viden sikrer en konkurrencedygtig og effektiv, grøn energiproduktion i mange år frem, siger Flemming Ougaard, COO i MHI Vestas.

Innovative partnerskaber

Esvagt og MHI Vestas har samarbejdet om servicering af havmølleparker siden 2010, og så sent som i 2017 begyndte den nybyggede ’Esvagt Mercator’ med servicering af parkerne Nobelwind og Belwind 1 i belgisk farvand for MHI Vestas.

De to nye skibe bliver i et helt nyt 831L-design, som indarbejder både Esvagts og MHI Vestas’ mangeårige erfaringer fra offshore vind:

- Vi er stolte af at kunne fortsætte det nære partnerskab og sammen med MHI Vestas sætte barren for innovation og langsigtede løsninger. Vi glæder os til at kunne præsentere 831L som endnu en kundetilpasset Service Operation Vessel (SOV), hvor vi kombinerer kundens ønsker og behov med vores kompetencer og erfaring for dermed at sikre den mest optimale og omkostningseffektive løsning, siger Søren Karas, CCO i Esvagt.

Otte SOV’ere

Esvagt har aktuelt fem SOV’er og en sjette på vej – med de to nye skibe vil ESVAGT have i alt otte specialdesignede vindmølleskibe. Det understreger ifølge Esvagts nytiltrådte CEO Peter Lytzen Esvagts store vækstambitioner på vindmarkedet:

- Det er tillidsfulde og innovative partnerskaber, der har været med til at udvikle ESVAGT til markedsleder på offshore vind. Det er de relationer, vi skal bygge videre på, når vi skal løfte vores ambitioner på offshore vind”, siger Peter Lytzen.

De nye SOV-skibe model 831L bliver de mest avancerede SOV’er til dato. Esvagt designer skibene sammen med norske Havyard, som Esvagt tidligere har udviklet SOV’erne ’Esvagt Froude’, ’Esvagt Faraday’, ’Esvagt Njord’ og ’Esvagt Mercator’ med.

9,5 MW møller

Design 831L er 70,5 meter langt med plads til op til 60 personer. Skibet er bygget med henblik på maksimal brændstofeffektivitet og er indrettet med walk-to-work gangvej og Esvagts specialdesignede daughter craft, samt mange andre funktioner.

Den hollandske havmøllepark Borssele III-IV 31 km ud for Hollands sydvestlige kyst bliver på 730 MW og vil dække et areal på 122 km2 Den 146 km2 store britiske havmøllepark Triton Knoll 33 km ud for den britiske østkyst bliver på 860 MW. Moray East ligger 22 km fra den britiske kyst og dækker 295 km2.

Alle tre parker forsynes med MHI Vestas 9,5 MW turbiner og vil producere nok energi til 1,8 million huses årlige forbrug.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093