23948sdkhjf

Nu sejler MSC fra Skagen

I weekenden anløb det første containerskib Skagen Havn på en ny, fast containerrute fra Maersk Lines alliancepartner MSC

Virksomheder har nu mulighed for at benytte den nye containerrute fra Skagen havn, hvor Maersk Lines alliancepartner MSC (Mediterranean Shipping Company) i går havde det første anløb på en ny ugentlig rute.

Det er Skagen Stevedore A/S – et datterselskab til FF Skagen-koncernen – der har etableret og driver containerterminalen. De har investeret i en mobil containerkran, der har en løftekapacitet på op til 125 ton og en svingradius på 51 meter.

For FF Skagen betyder containerterminalen, at vi kan styrke planlægningen af vores produktion og afskibning af vores egne produkter, og det betyder en bedre service over for vores kunder i hele verden, siger sales manager ved FF Skagen Thomas Fisker Hansen i en pressemeddelelse, og fortsætter:

- Samtidig ser vi i Skagen Stevedore et forretningspotentiale i terminalen, som tilbyder en global transportløsning for virksomheder i den nordlige del af Danmark.

Hidtil har nordjyske virksomheder skulle sende deres gods til Århus for at få det afskibet med MSC’s containerskibe. Den nye rute vil skabe mulighed for mere effektiv transport af gods til og fra de nordjyske virksomheder.

Hjørnesten i havneudvidelse

Den nye containerrute er blevet en realitet i tæt samarbejde med Skagen Havn, der har været involveret i strategien med at trække et rederi til ruten.

Som infrastrukturleverandør er det essentielt, at vi hele tiden optimerer vores service i tæt samspil med aktører på havnen og er med til at skabe de optimale vilkår for regionens virksomheder. Det er aktiviteten med Skagen Stevedore et godt eksempel på. Containerruten er samtidig en vigtig, økonomisk hjørnesten for den nye havneudvidelse etape 3, så vi er meget glade for at kunne byde MSC velkommen, siger Willy B. Hansen, adm. direktør Skagen Havn. 

Den nye containerrute er opstartet på det eksisterende havneareal og vil blive flyttet til det nye areal, når etape 3 er realiseret.

Etape 3 indebærer blandt andet en udvidelse af havnearealet på ca. 190.000 kvm og 930 meter ny kaj. Det nye areal forventes at stå klar til udnyttelse i løbet af 2020.  

I et interview med Søfart tidligere i år var Willy B. Hansen forsigtig med at sætte tal på forventningerne til, hvor mange container, der kommer til at passere Skagen Havn med den nye aftale. 

Han forklarede, at mængderne både kommer til at afhænge af de samarbejder, som vil blive indgået mellem kunder og transportører, og af den mængde varer, som bliver produceret i havnen. 

- Jeg tør ikke sige det med sikkerhed, men det bliver et større antal tusinder fra basis, og derfra helt klart stigende, sagde han.

Læs mere: Skagen får containerterminal i år

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157