23948sdkhjf

Skagen får containerterminal i år

Nyt feeder-anløb til Skagen Havn er næsten på plads, og havnedirektør Willy B. Hansen forventer at håndtere flere tusinde containere årligt med start i år.

Det første spadestik til sidste fase af Skagen Havns store udvidelse er endnu langt ude i fremtiden, men ikke desto mindre begynder Danmarks nordligste havn at håndtere containere allerede i år.

- Vi får fast anløb af en containerfeederrute allerede fra og med sommeren i år, siger Willy B. Hansen, direktør i Skagen Havn, til Søfart og fortsætter:

- Vi han ingen håndtering af containere på skib i dag, så det er et helt nyt forretningsområde, der bliver igangsat med en længerevarende aftale på havnen. 

Willy B. Hansen vil endnu ikke fortælle, hvilket rederi der kommer til at anløbe Skagen, for der mangler endnu de sidste formaliteter omkring aftalen.

Nyt stevedore-selskab på plads

En af havnens store kommercielle aktører, FF Skagen, har oprettet selskabet Skagen Stevedore A/S til at håndtere containerne på kajen. Her er der investeret i en ny mobilkran, og der bliver arbejdet på at etablere et containerdepot.

Containerterminalen i Skagen kommer til at starte sine dage på havnens eksisterende faciliteter. Willy B. Hansen har ikke det præcise overblik over hvor store skibe, der kan anløbe kajen, men fortæller, at det bliver muligt at tage "relativt store" feederfartøjer.

Der bliver primært tale om varer ud af havnen, som områdets industrivirksomheder i dag fragter sydpå med jernbane. Willy B. Hansen gør sig ingen ambitioner om at nå godsmængder, som ligner dem i fx. Aarhus Havn, og han er forsigtig med at sætte tal på forventningerne. Mængderne kommer både til at afhænger af de samarbejder, som vil blive indgået mellem kunder og transportører, og af den mængde varer, som bliver produceret i havnen. 

- Jeg tør ikke sige det med sikkerhed, men det bliver et større antal tusinder fra basis, og derfra helt klart stigende, siger han.

To lejeaftaler på plads

Når Skagen Havn har den tredje og sidste fase af havneudvidelsen på plads, bliver den hjemsted for havnens containerterminal.

VVM-redegørelsen for den 190.000 kvm store udvidelsen er netop sendt i offentlig høring, og hvis alt flasker sig, vil det første spadestik kunne tages i starten af 2019.

- Best case er indvielse på den anden side af sommeren 2020, siger Willy B. Hansen og tilføjer, at der allerede er indgået langvarige lejekontrakter med Pelagia Norway og FF Skagen om arealer på henholdsvis 40.000 kvm og 60.000 kvm på de nye faciliteter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078