23948sdkhjf

70 døde eller savnede efter færgeulykke i Indonesien

En 48 meter lang færge var på vej til en nærliggende ø, da den sejlede ind i stormvejr og forulykkede.

Mindst 41 personer savnes fortsat, efter en færge tirsdag stødte på grund ud for den indonesiske ø Selayar.

Det skriver AFP

Færgen havde 139 mennesker og dusinvis af køretøjer om bord, da en skade på skrogte tirsdag eftermiddag fik kaptajnen til at lægge færgen på grund ca. 300 meter fra kysten for at afværge en synkning.

69 personer er blevet reddet, mens mindst 29 personer er bekræftet omkommet.

Den 48 meter lange færge var på vej fra Sulawesi til den nærliggende ø Selayar. Men undervejs sejlede færgen ind i stormvejr og høje bølger.

Mindre fartøjer har natten til onsdag evakueret de passagerer, der stadig var om bord på færgen. 

Ifølge CNN Indonesia TV var der også lokal valuta til en værdi af 12,7 mio. kroner om bord, som skulle udbetales som bonus til offentligt ansatte på Selayar. Både pengene og de to vagter, der passede på dem, er stadig savnede. 

Færgeulykker forekommer med jævne mellemrum i Indonesien, hvor mange indbyggere er afhængige af denne transportform for at komme rundt mellem landets cirka 17.000 øer.

Myndighederne meddelte tidligere tirsdag, at de opgiver eftersøgningen efter flere omkomne fra en anden færgeulykke, som kostede næsten 200 mennesker livet.

Den overfyldte færge KM Sinar Bangun sank, få minutter efter at den var sejlet ud i dårligt vejr på søen Lake Toba den 18. juni.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079