23948sdkhjf

Lodser hædret efter brand i tankskib

VIDEO: Se, hvordan det pludselig endte i flammer, da en aframax-tanker skulle ud af Houston en nat i 2016. Nu er to lodser hædret for deres indsats.

Kort efter aframax-tankeren MT Aframax River havde lagt fra kaj i Houston den 6. september 2016, satte motoren hastigheden op fra 30 o/min til 80 o/min, hvilket svarer til marchhastighed. Og motoren var ikke til at stoppe igen. 

Den ene af to lodser, der kort forinden havde indfundet sig på skibet, gav ordre til at kaste begge ankre, da hastigheden allerede efter at have tilbagelagt en skibslængde var foruroligende høj. 

Derfra gik det hurtigt. Det 2002-byggede skib på 107.000 t.dv. ramte to såkaldte duc d’albe, på engelsk kaldet mooring dolphins, som rev hul i skroget. Lasten af lavsvovlsholdigt marinediesel begyndte at fosse ud, og udviklede med det samme en eksplosionsagtig brand. 

Efter at have pådraget sig brandskader lykkedes det lodserne at få gelejdet skibet væk fra andre fartøjer, og 90 minutter senere var branden slukket. Deres indsats forhindrede en katastrofe i en af USA travleste søruter, og ifølge Gcaptain er de nu blevet tildelt IMO's Breavory at Sea-pris – den højeste udmærkning for heltemod til søs, som IMO uddeler. 

Et overvågningskamera fangede en stor del af episoden. Se billederne i videoen her, hvor de to lodser, Michael McGee og Michael Phillips, også fortæller deres historie. 

Artiklen er en del af temaet VIDEO.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171