23948sdkhjf

Energiproduktion til lands og vands sammen om udvikling

OFFSHORE VIND: Ørsted, Total E&P Danmark og Siemens Gamesa er blandt virksomhederne, der bakker op om nyt innovationsnetværk

Den danske onshore og offshore energiproduktion skal koncentrere sin eksterne innovation på ét sted. Det var et af de helt centrale budskaber, som deltagerne fik med hjem fra Offshoreenergy.dk’s årsmøde.

Offshoreindustriens fælles innovationsindsats skal styrkes ved at etablere et nyt innovationsnetværk, som favner både offshore og onshore energiproduktion. Den koncentration har industrien efterlyst, og fra scenen i det tidligere statsfængsel i Horsens pointerede tre af industriens største aktører på hver sit felt – Ørsted, Total E&P Danmark og Siemens Gamesa – da også, at de vil bakke op om en ny, samlet organisation:

– Ved at samle innovationen fra hele industrien på ét sted får vi både et solidt netværk og mere innovation for de samme penge. Vi får dermed et stærkt setup, hvor vi kan lære af hinanden. Også fra aktører, vi ikke lige havde forventet, siger Jesper Møller, Head of Offshore Concepts & Solutions, Siemens Gamesa.

Ideer kan flyde frit

Ole Hansen, Asset Manager, Total E&P Danmark, er enig. Han vurderer, at innovationen vil flyde mere frit i et koncentreret innovationsnetværk:

– Vi betragter os selv som en energivirksomhed, som skal favne bredt. Når vi samler det hele, kan ideerne flyde mere frit. Mange af leverandørerne er fælles for både olie/gas og vind, og det vil komme os alle til gavn med et styrket samarbejde om innovation, siger Ole Hansen

For Ørsteds Director R&D, Wind Power, Christina Aabo er synergieffekterne en oplagt gevinst:

– Når alle virksomheder og videninstitutioner bruger samme organisation og platform til at formulere og drive innovationsprojekter; når både de små virksomheder og GTS’erne byder ind og der er god opbakning fra de store virksomheder, så får vi et stærkt og attraktivt innovationsmiljø, siger Christina Aabo.

Alle tre aktører understreger, at de også i det nye setup vil deltage engageret i at løfte innovationen i klyngen og bidrage aktivt til projekter, der kan gavne branchen bredt. Den forpligtelse er vigtig:

– Udgangspunktet for den nye organisation er fortsat, at vi skal være en neutral platform, der kan løse industriens udfordringer gennem innovationssamarbejder. Med fælles offshore og onshore innovation kan vi øge synergieffekten mellem virksomheder og vidensinstitutioner yderligere – til gavn for både store og små virksomheder i hele værdikæden, siger Glenda Napier, CEO i Offshoreenergy.dk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11