23948sdkhjf

Sidste containere fra kollision i Storebælt er sunket

To containere er lokaliseret på 35 meters dybde, efter de faldt af 'Delphis Gdansk' i en kollision sidste uge. Imens skyller eksotiske frugter i land på Samsø.

To containere er fredag blevet fundet på bunden af Storebælt. Der er tale om de containere, som røg over bord, da tørlasteren BBC Neptune og containerskibet Delphis Gdansk for en uge siden kolliderede cirka 30 kilometer nord for Storebæltsbroen, oplyser Forsvaret.

- De er blevet fundet nær det sted, hvor kollisionen skete. De ligger på 35 meters dybde, siger Jesper Lyngholm, der er vagtholdsleder hos Forsvarets Operationscenter.

Ifølge ham ligger containerne så dybt, at de umiddelbart ikke udgør en fare for skibstrafikken i området.

Siden tirsdag har beboere på Samsø mærket en noget besynderlig konsekvens af ulykken. Et stort antal avocadofrugter og bananer er nemlig skyllet i land på den sydlige del af øen.

Frugterne stammer fra en kølecontainer, som ved kollisionen røg af Delphis Gdansk.

De to skibe havde kurs mod henholdsvis Sankt Petersborg i Rusland og Göteborg i Sverige. De var derfor på vej i hver sin retning gennem Storebælt, da de tørnede sammen.

Ved kollisionen røg to containere fra containerskibet over på handelsskibet.hvoraf en brød i brand. Andre containere faldt i vandet, og på nær de to, som gik til bunds, er de alle blevet bjerget. I og med at containerne ikke udgør nogen fare, hvor de ligger, er sagen for Forsvarets vedkommende lukket, fortæller Jesper Lyngholm.

- Nu sker der rent praktisk det, at rederierne, som har ansvaret for de her containere, går i gang med at finde et civilt bjærgningsselskab, som ved hjælp af dykkere kan komme ned og sætte trosser og wirer i containerne og få dem hevet op igen, siger han.

Arbejdet med at opklare årsagen til ulykken ligger hos Den Maritime Havarikommission. Her har undersøgelseschef Øssur Hilduberg fortalt, at der vil gå flere måneder, før kommissionen vil melde noget ud om årsagen til ulykken.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109