23948sdkhjf

Minister vil ikke lukke sygedagpengehul

Havnearbejdere og andre løsarbejdere risikerer at komme i klemme i systemet, når de bliver syge og skal have sygedagpenge. Ministeren vil ikke ændre på proceduren

En gruppe havnearbejdere fra Aarhus kan i praksis ikke længere få sygedagpenge, når de må blive hjemme fra arbejde på grund af sygdom. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har ikke tænkt sig at lukke hullet. 

Det skriver Fagbladet 3F.

- Som det fremgår af henvendelsen fra 3F, vil jeg indledningsvis bemærke, at personer der er imellem to ansættelser, som er dagpengeberettigede og står tilmeldt som arbejdssøgende, har ret til sygedagpenge. De skal blot huske at melde sig ledige i jobcentret, lyder det nu i et skriftligt svar fra ministeren til Fagbladet 3F.

Havnearbejderne er løsarbejdere, og kommer derfor i klemme i reglerne, når de har brug for sygedagpenge. For at få ret til sygedagpenge skal løsarbejdere og vikarer i dag melde sig ledige i de perioder, hvor de ikke arbejder - selvom de reelt set ikke er ledige.

Så stramt har Ankestyrelsen i en principafgørelse tolket loven.

Gunner Lind, faglig sekretær i 3F Transport, Logistik og Byg og tidligere tillidsrepræsentant for havnearbejderne i Aarhus, er ikke tilfreds med ministerens svar.

- Måske forstår ministeren ikke problemet. For dét han siger er, at alle vores 110 løsarbejdere skal melde sig ledige hver dag, og rende til møder i jobcentret, og hvad ved jeg. Det kan ikke være rigtigt. De vil ikke have dagpenge, for de er ikke ledige. Tværtimod har de masser af arbejdstimer. Men de vil gerne have sygedagpenge, hvis de bliver syge i længere tid, fastslår Gunner Lind, der nu har 12 sager fra kommunen om afslag på sygedagpenge liggende.

Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted er klar til at arbejde for at få lukket hullet i sygedagpenge-reglerne.

- Vi accepterer ikke, at de bare skal melde sig ledige. Sådan spiller klaveret ikke i den virkelige verden. Desuden risikerer det at ramme flere grupper, som for eksempel vikarer. Så vores tilgang er helt klart, at der skal findes en fornuftig løsning, siger Bent Bøgsted til Fagbladet 3F. 

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Socialdemokraternes beskæftigelsesordfører Leif Lahn.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095