23948sdkhjf

Ingen udslip fra brændende tankskib

VIDEO: Mens kampen mod flammerne på 'Sanchi' fortsætter lyder det nu, at branden kan vare en måned

Siden suezmax tankeren ’Sanchi’ blev beskadiget ved en kollision ved Kinas østkyst og brød i brand har man frygtet et omfattende olieudslip.

Katastrofefrygten bliver nu beroliget af de kinesiske myndigheder, som oplyser, der ikke er observeret større olieudslip fra det brændende fartøj. Det skriver TradeWinds.

Forklaringen er til dels, at tankerens last ganske enkelt fordamper eller brander hurtigt. Ifølge eksperter sker fordampningen så hurtigt, at der fem timer efter et udslip kun er en rest på under én procent tilbage.

Kan brænde i en måned
National Iranian Tanker Co (NITC), ejeren af 164.000 dwt 'Sanchi' (bygget i 2008), har nedtonet risikoen for, at fartøjet vil eksplodere eller synke. 

Mere om kollisionen 

Skibsreder nedtoner risiko for tankskibs-eksplosion

32 frygtes omkommet i kollision ud for Kina

Fra de sydkoreanske myndigheder lyder det nu, at tankskibet kan stå i flammer så længe som en måned. Det skriver Reuters. 

- Vi tror, at flammerne kan vare ved I to uger eller en måned tidligere olietanker-ulykker taget i betragtning, siger Park Sung-Dong fra det sydkoreanske hav- og ministerium, ifølge Reuters. 

Efterforskningen fortsætter
Adskille redningsfartøjer deltager i eftersøgningen efter de 31 af ’Sanchi’s 32 besætningsmedlemmer, som stadig er meldt savnet. Ét besætningsmedlem er fundet død. 

Indsatsen er udfordret af vejrforhold, giftige dampe fra ’Sanchi’ og frygten for, at skibet vil eksplodere. 

'Sanchi' var på vej fra Iran til Sydkorea, da det lørdag kolliderede lørdag med fragtskibet 'CF Crystal' på 76.000 dwt (bygget i 2011) 160 sømil fra Yangtze-flodens munding. 

Efter den 164.000 dwt olietanker 'Sanchi' lørdag stødte sammen med fragtskibet 'CF Crystal' 160 sømil fra Yangtze-flodens munding har der været frygt for, at skibet vil eksplodere.

Kilde: TradeWinds og Reuters

Artiklen er en del af temaet VIDEO.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187