23948sdkhjf

Netværksdag for maritime lærlinge

Anderledes arbejdsdag for lærlinge og lærlingeansvarlige fra martime virksomheder i Nordjylland

Det overordnede formål med lærlingeturen er at give lærlingene mulighed for at kigge indenfor i andre brancher end den, de til hverdag arbejder i, og give dem muligheden for at netværke med hinanden udenfor de rammer, de normalt ser hinanden i på arbejdspladsen og på skole. Det oplyser Marcod i en pressemeddelelse.

Virksomhedsbesøgene fandt sted hos henholdsvis Aalborg Lufthavn og Flyvevåbnet. Hos begge virksomheder vægter sikkerhed, kvalitet og service meget højt. Kriterier som alle deltagerne kunne nikke genkendende til i forhold til deres eget arbejde, og også til stor glæde især, når vi som flypassagerer er på vej på ferie og ved, hvorfor sikkerhed i en lufthavn fylder så meget, som den gør. 

- En vigtig kompetence i lærlingenes dagligdag er også at kunne kommunikere. Er teamet i gang med en opgave ombord på et skib, og man bliver sendt i land for at hente 4 bøjninger, er det alfa og omega at man kommer tilbage med bøjningerne og ikke fire plader, siger lærlingeansvarlig Kim Brohus fra VMS Group, der også deltog i lærlingeturen. 

Kommunikations- og samarbejdsevner og ikke mindst teamånd blev de alle udfordret på, da Maskinhallen dannede rammerne for udfordrende samarbejdsøvelser, som instruktører fra CoLearning var tovholdere på. Lærlinge og lærlingeansvarlige var holdsat på kryds og tværs af virksomhederne, hvilket betød, at alle var trukket ud af komfortzonen. Energien var i helt i top, og der blev som i enhver anden konkurrence selvfølgelig fundet et vinderhold. 

Dagen sluttede med mulighed for at fortsætte networking, og alle greb chancen for at være med til at skyde den første Fredagscafé ”Under Kranen” for elever og lærlinge i gang i værkstedet i Maskinhallen. Her blev der blev spillet spil, snakket og lyttet til god musik leveret af Det Musiske Hus. 

Lærlingeturen var arrangeret af de maritime lærlingekoordinatorer hos Marcod, Søren Thomsen og Anette H. Sørensen, der deltog på turen. 

- For os som lærlingekoordinatorer er lærlingeturen en helt speciel oplevelse. Når vi er sammen med lærlinge og lærlingeansvarlige som i dag, kommer vi ind under huden på hinanden på en helt anden måde end i dagligdagen, og vi ser nogle andre sider af hinanden, som vi kan bruge i det videre samarbejde hen over læretiden, fortæller Søren Thomsen og Anette H. Sørensen. 

De deltagende lærlinge og lærlingeansvarlige er ansat hos VMS Group, MAN Diesel & Turbo, Hytek, Hirtshals Yard, FF Skagen, Skagerak Pelagic, Weesgaard Mechanical Support, Orskov Yard, Vestkajens Maskinværksted, Soft & Teknik, Mariendal Electrics og Scanel International.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.235