23948sdkhjf

Udvidelse af sømandsskat får smilene frem i søfartstunge kommuner

Den 4. april 2017 sendte borgmestre fra 10 maritime styrkepositioner i Danmark: Esbjerg, Frederikshavn, Svendborg, Ærø, Hjørring, Lemvig, Fanø, Bornholm, Langeland og Samsø en klar opfordring til både medlemmerne af det maritime vækstteam og til regeringen. Den gik på at få udvidet sømandsskatten, så den rummer hele offshoresektoren, da rigtig mange søfolk med bopæl i de 10 kommuner er afhængige af at rederierne er konkurrencedygtige.

I brevet anbefalede de regeringen at tænke Det Blå Danmark ind i det vækstudspil, som allerede den gang var varslet i forlængelse af det maritime vækstteam:

Med søndagens politiske udspil er der nu bred, landspolitisk opbakning til at udvide sømandsskatten. Dermed får de 10 borgmestre deres ønske opfyldt. Det skriver Danske Rederier.

Det glæder Johnny Søtrup, afgående borgmester i Esbjerg Kommune, som var initiativtager til samarbejdet mellem de 10 maritime kommuner:

- Den her pakke er godt nyt for det maritime Danmark. For Esbjerg betyder det rigtig meget, da havvind er et afgørende forretningsområde for vores havn og en række virksomheder. Jeg ved fra mine gode kollegaer rundt om i landet, at søfarten tilsvarende er vigtig og derfor skal vi blive ved med at udvikle vores rammevilkår, så de favner udviklingen, siger Johnny Søtrup om den nye erhvervs- og iværksætterpakke. 

Målet: Beskæftigelse for danske søfolk
Nu går arbejdet i gang med den konkrete lovgivning. For Danske Rederier har målet hele tiden været, at sikre beskæftigelse for danske søfolk på danske skibe gennem en udvidelse af sømandskatten. Her er man kommet et solidt skridt frem, mener Jakob Ullegård, direktør i Danske Rederier.

- Lige siden vores formand sammen med Dansk Metals formand rettede henvendelse til daværende erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen i januar 2014, har det her været en prioritet for os. Det handler ret beset om at favne fremtidens skibsfart, så vi også fremadrettet kan sikre aktivitet og jobs i hele Danmark. Derfor har opbakningen fra de 10 borgmestre også været afgørende, da den er et synligt bevis for, at det her betyder noget bredt i landet, siger Jakob Ullegård.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.643