23948sdkhjf

Krydstogtrekord i København

Krydstogtsvirksomheden har medvind. Når 2017 gøres op, har Copenhagen Malmö Port (CMP) modtaget 325 anløb med 850.000 passagerer i København. Det er ny passagerrekord, som blandt andet er muliggjort, fordi der bygges større og større skibe.

Det skriver CMP i en pressemeddelelse.  

- Forrige sæson tog vi imod 15 store fartøjer med cirka 4.000 passagerer. I år er antallet mangedoblet takket være modtagelsen af 55 af denne slags fartøjer. På trods af de mange flere passagerer er det lykkes os at bevare vores høje service og kvalitets-niveau. Det er jeg stolt over, siger Arnt Møller Pedersen, COO Cruise & Ferries, Copenhagen Malmö Port. 

153 af anløbene var såkaldte turnaround-anløb, hvor passagerer begiver sig ud på og afslutter krydstogtet i København. I løbet af sæsonen fik CMP besøg af 72 forskellige fartøjer fra 36 rederier. 

- Aidavita var det sidste fartøj, der anløb Langelinie i sommersæsonen. Nu venter seks jule- og nytårskrydstogter, før sæsonen er helt slut, siger Arnt Møller Pedersen. 

Næste år stiger antal anløb til 337, og antal passagerer til 875.000 i København. Samtidigt modtager CMP ni anløb i Malmö med i alt 10.000 passagerer. 

I april næste år udvides virksomheden, når den nye krydstogtterminal i Visby åbner, og CMP overtager driften. Visby forventes at modtage 90.000 passagerer i 2018. Det er en fordobling sammenlignet med i år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11