23948sdkhjf

RAL: Ingen nordkoreansk arbejdskraft på vores nybygninger

Polsk underleverandør, der anvender nordkoreanske tvangsarbejdere, har ikke været inde over Royal Arctic Lines nybygninger, bedyrer rederiet

Royal Arctic Line (RAL) forlanger et dementi fra den grønlandske TV- og radiostation KNR. Det skriver RAL på sin hjemmeside.

Kravet kommer efter, at KNR har bragt en artikel og en TV-udsendelse, som giver det indtryk af, at nordkoreansk arbejdskraft kan have været engageret i bygningen af RALs skibe på det polske værft Remontowa, og at rederiet endnu ikke har fået information om, hvorvidt det er tilfældet eller ej.

Ifølge RAL er artiklen er udgivet på KNRs hjemmeside to timer efter, at rederiet meddelte, underleverandøren Armex, ifølge en bekræftelse fra værftet, ikke blev benyttet ved bygningen af Royal Arctic Lines skibe. Værftet bekræfter yderligere, at ingen nordkoreansk arbejdskraft har været benyttet, ej heller hos øvrige underleverandører.

Armex er selskabet, som leverede nordkoreanske tvangsarbejdere til værftet Crist, hvor blandt andet det danske inspektionsskib ’Lauge Koch blev’ bygget.

Nordkoreansk tvangsarbejde på danske fartøjer

Medier: Nordkoreanere har bygget på dansk flådefartøj

Alle nyere kommunale færger har polske skrog

Inspektør svækker Forsvarets forklaring i sag om tvangsarbejdere

Nordkoreanere kan have bygget på MSS’ Starfish-fartøjer

Pres på Karstensen i sag om Nordkorea

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.296