23948sdkhjf

Kanalmyndigheder truer med selv at overtage udvidelsesprojekt

Panama Canal Authorithy, PCA, skruer bissen på overfor vrantent slusekonsortium
Den senere tids muskelspilleri mellem PCA og slusekonsortiet GUPC, der forestår om- og opbygningen af de nye store sluser i Panama Kanalen, fortsætter ufortrødent. Senest har PCA meldt ud, at man meget vel selv vil kunne overtage den overordnede entreprenørrolle, hvis ikke GUPC frafalder sin arbejdsnedlæggelse - der foreløbigt er planlagt at starte  20. januar. Hvilket yderligere vil forsinke kanalbyggeriet ud over de allerede stærkt overskredne forventede færddiggørelsesdatoer.
 
De to parter er meget uenige på en række punkter, og slusekonsortiet, der tæller et spansk, et italiensk, et belgisk og et panamansk selskab, kræver mindst 400 USD i kompensationer up front, fordi kanalmyndighederne angiveligt skulle have leveret mangelfulde data om de geologiske forhold (den rent fysiske årsag til forsinkelserne for konsortiets vedkommende) og pga. ikke rettidige indbetalinger af løbende betalinger.
 
Den holdning er PCA lodret uenige i. men man er på sin side parater til at diskutere sagen med GUPC, og har fra sin side foreslået, at man finder fælles midler på 283 mio. USD frem for at komme videre med dagsordenen. Derimod kan man under ingen omstændigheder acceptere yderligere forsinkeler af prestigebyggeriet. Og derfor erklærer man sig nu - i hvert fald på dialogfronten - parate til at smide GUPC ud og selv stå for færddiggørelsen af slusebyggeriet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078