23948sdkhjf

Svanehøj sætter ny regnskabsrekord

Rederiernes grønne omstilling smitter også af på marinepumpevirksomheden Svanehøj, der er specialister i pumper til brug ved flydende naturgas

Stigende efterspørgsel på marinepumper til flydende gas og en stadigt voksende serviceforretning sikrede i 2022 Svanehøj en vækst i omsætningen på næsten 60 pct. samt en fordobling af resultatet i forhold til året før. 

Rekordresultat

Omsætningen er vokset fra 439 til 697 mio. kr., mens resultatet (EBITDA før engangsomkostninger) er fordoblet fra 67 til 134 mio. kr. For både omsætning og indtjening er der tale om det bedste resultat i Svanehøjs næsten 100 år lange historie.

- Udviklingen i 2022 er meget tilfredsstillende og et udtryk for, at vi er kommet rigtig langt i vores strategi om at gøre Svanehøj til en globalt førende specialist inden for flydende gas og fremtidens nye energiformer. Vi har formået at fastholde et rekordhøjt niveau i vores ordreindgang på mere end 740 mio. kroner, og det giver os et stærkt afsæt for de kommende år, siger bestyrelsesformand Søren Ø. Sørensen i en meddelelse om regnskabet.

Grøn omstilling

CEO i Svanehøj, Søren Kringelholt Nielsen, gør desuden opmærksom på, at Svanehøj har vundet strategisk vigtige ordrer på pumpesystemer til både ammoniak- og metanoldrevne skibe samt til transport af CO2.

- Udviklingen i 2022 har med al tydelighed understreget, at fremtiden for Svanehøj ligger inden for den grønne omstilling. Jeg er stolt over, at vi er lykkedes med at håndtere så stor en stigning i aktivitetsniveauet samtidig med, at vi har moderniseret og omstillet produktionen. Det har ikke været let, men vores medarbejdere har udvist en helt ekstraordinær fleksibilitet, siger Søren Kringelholt Nielsen.

Svanehøj opkøber amerikansk LNG-specialist

Han gør desuden opmærksom på, at i Svanehøj Group indgår også Hamworthy Pumps i Singapore, der også har oplevet vækst omsætningen fra 611 til 967 mio. kr. og resultatet (EBITDA før engangsomkostninger) er forbedret fra 58 til 161 mio. kr.

Svanehøj køber Wärtsilä-selskab fra sin gamle ejer, finske Wärtsilä

Flere opkøb på vej

Svanehøj overtog i april i år LNG-specialisten Complete Cryogenic Services i USA, hvilket var selskabets tredje opkøb på lidt over to år, og flere opkøb er på vej.

- Som led i vores vækststrategi er vi løbende på udkig efter virksomheder, der kan styrke os i vores mission om at understøtte den grønne omstilling i de sektorer, hvor det er sværest at reducere udledningen af drivhusgasser. Det gælder inden for den tunge transport – skibe, lastbiler og fly – og de ressourcekrævende industrier. Over de sidste fire år har vi næsten firedoblet omsætningen i Svanehøj og skabt en meget solid indtjening. Det giver os rum til at handle, når de rigtige muligheder byder sig, siger bestyrelsesformand Søren Ø. Sørensen.

Svanehøj Danmark

Svanehøj blev grundlagt i 1928 af F. Dam – en dansk marineingeniør, som efter mange år til søs besluttede at gå i land for at bruge sin erfaring til at udvikle pumper til marineindustrien.

I dag designer og producerer Svanehøj specialiserede deepwell-pumper til vitale applikationer inden for fuel, cargo (gas, P&C) og offshore samt high-end målesystemer til LNG- og LPG-tanke på såvel skibe som landbaserede terminaler. Svanehøj er også en førende udbyder af inspektion, service og kalibrering af cargo-udstyr på gas- og P&C-tankskibe.

Svanehøj Danmark er en del af Svanehøj Group, der beskæftiger over 320 medarbejdere. Koncernen står bag de fire brands Svanehøj, Hamworthy Pumps, Eureka og Dolphin og har aktiviteter i Danmark, Frankrig, Storbritannien, USA, Singapore, Japan og Kina. Svanehøj Group er ejet af investeringsselskabet Solix. 

www.svanehoj.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079