23948sdkhjf

Svanehøj køber Wärtsilä-selskab fra sin gamle ejer, finske Wärtsilä

Med sit andet opkøb på mindre end et år styrker danske Svanehøj i Svenstrup med 300 ansatte sin produktion og service af udstyr til flydende gas.

Svanehøj A/S, som i syv år frem til 2018 var ejet af den finske gigant Wärtsilä, foretager nu selv et stort opkøb fra sin tidligere ejer.

Hvis myndighederne godkender handlen, bliver Svanehøj fremover ejer af Wärtsilä Tank Control Systems (TCS), der beskæftiger godt 50 ansatte i Storbritannien, Singapore og Frankrig og sidste år havde en omsætning på over 50 millioner kroner. Svanehøj beskæftiger omkring 300 med over halvdelen på hovedsædet i Svenstrup.

Opkøbet af Wärtsilä TCS, der historisk er kendt som Whessoe, tilfører Svanehøj  kompetencer inden for produktion, salg og service af målesystemer til gastanke på LNG-skibe og landbaserede LNG-anlæg.

 - Gas er en af de største drivkræfter i den grønne omstilling. Flydende naturgas som LNG og LPG er allerede i dag et renere alternativ til olie og kul. Og med Power-to-X vil vi om få år se grøn strøm fra sol og vind omdannet til klimavenligt brændstof til fly, skibe, lastbiler og industri, siger CEO i Svanehøj, Søren Kringelholt Nielsen i en meddelelse..

Aktivitetsniveauet hos Svanehøj er tæt på tredoblet siden 2018. Hensigten er at bruge opkøbet som afsæt til at opnå en god position på de større LNG-skibe, hvor fokus hidtil har været på de mindre LPG-skibe.

- Med opkøbet vil Svanehøj være det oplagte valg som serviceleverandør på de omkring 500 LNG-skibe, hvor Wärtsilä TCS’ målesystemer er installeret. Og når vi først er ombord, vil det for mange kunder være attraktivt at samle serviceopgaverne og gøre brug af vores kompetencer inden for service af pumper, kompressorer, ventiler og instrumentering, forklarer direktør for service og aftersales hos Svanehøj, Morten Christian Larsen.

Han vil med opkøbet stå i spidsen for en serviceafdeling med over 70 medarbejdere og aktiviteter i Danmark, Storbritannien, Kina og Singapore. Med en forventet aktivitetsstigning i serviceafdelingen på 30-40 procent er planen at udvide funktionærstaben på kontorerne i Danmark og Singapore.

Wärtsilä selv siger selv om frasalget i en egen presseudmelding følgende:

- Med frasalget får Tank Control Systems adgang til Svanehøjs ressourcer og servicenetværk, der supplerer den nuværende installerede base og fremtidige retning for vores sikkerheds- og måleopløsninger, siger Chris Mais, General Manager for Tank Control Systems hos Wärtsilä.

Opkøbet af Wärtsilä TCS er Svanehøjs andet på mindre end ti måneder. I november overtog Svanehøj gastanker-specialisten FORCE Technology Marine Equipment Service, hvilket har gjort Svanehøj til en one-stop-shop, som både leverer pumpesystemerne og håndterer den samlede serviceopgave.

Svanehøj, der blev etableret i 1928 og siden 2018 er ejet af investeringsselskabet Solix, har fremover aktiviteter Danmark, Storbritannien, Frankrig, Singapore, Kina og Japan.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11