23948sdkhjf

Svanehøj opkøber amerikansk LNG-specialist

Den danske specialist i marinepumper og tankmålesystemer overtager amerikanske Complete Cryogenic Services (CCS) i Tustin, Californien

Med sit tredje opkøb på lidt over to år fortsætter Svanehøj sin oprustning inden for service af gastankere og -terminaler. Denne gang med overtagelsen af Complete Cryogenic Services i Californien, der har over 30 års erfaring med service og reparation af elektriske, neddykkede pumper på LNG-skibe.

- CCS er et anerkendt navn i markedet og vil styrke os i vores ambition om at blive den førende leverandør inden for service af pumper og kritisk udstyr i LNG-segmentet. Samtidig er opkøbet en investering i viden og knowhow. Vi tilknytter en række specialister, der bliver en stor gevinst for os i vores udvikling af nye produkter og services, siger CEO i Svanehøj, Søren Kringelholt Nielsen i en pressemeddelelse om overtagelsen.

Pumpeproducenten Svanehøj slår produktionsrekord i vækstridt

Svanehøj har de seneste år investeret markant i sin serviceforretning gennem opkøb af FORCE Technology Marine Equipment Service og Wärtsilä Tank Control Systems samt etablering af et stort servicecenter i Singapore.

Antallet af LNG-tankere på verdensmarkedet er ifølge Svanehøj de sidste fem år vokset med omkring 40 pct og er et marked, som selskabet går målrettet efter at erobre. 

- Vi har investeret markant i vores serviceforretning for at være tæt på kunderne med lokale servicefolk over hele verden. Svanehøj er i dag uden sammenligning den største serviceleverandør til gasskibe og kan tilbyde én samlet løsning med service af pumper, kompressorer, ventiler og instrumentering på både LNG- og LPG-skibe, siger direktør for service og aftersales hos Svanehøj, Morten Christian Larsen.

CCS videreføres som en selvstændig enhed under Svanehøj Service Solutions og får navnet ”Svanehøj CCS – Complete Cryogenic Services”. Virksomhedens ni medarbejdere fortsætter i deres nuværende funktioner med Henry Smith IV i spidsen som direktør. Han er anden generation i CCS og ser oplagte synergier i at bringe årtiers erfaring med neddykkede LNG-pumper ind i Svanehøjs voksende serviceforretning.

- For os er det nye ejerskab en mulighed for at sikre et fremtidigt generationsskifte i CCS og samtidig skalere vores forretning globalt. Vi har lært Svanehøj at kende som en virksomhed med gode, stærke værdier og en klar ambition om at understøtte skibsfartens grønne omstilling. Det glæder vi os til at blive en del af, siger Henry Smith IV.

Efter det seneste opkøb beskæftiger Svanehøj cirka 320 medarbejdere og har aktiviteter i Danmark, Storbritannien, Frankrig, USA, Singapore, Japan og Kina.

Svanehøj Danmark

Svanehøj blev grundlagt i 1928 af F. Dam – en dansk marineingeniør, som efter mange år til søs besluttede at gå i land for at bruge sin erfaring til at udvikle pumper til marineindustrien.

I dag designer og producerer Svanehøj specialiserede deepwell-pumper til vitale applikationer inden for fuel, cargo (gas, P&C) og offshore samt high-end målesystemer til LNG- og LPG-tanke på såvel skibe som landbaserede terminaler. Svanehøj er også en førende udbyder af inspektion, service og kalibrering af cargo-udstyr på gas- og P&C-tankskibe.

Svanehøj Danmark er en del af Svanehøj Group, der beskæftiger over 350 medarbejdere, heraf mere end halvdelen i Svenstrup ved Aalborg, hvor koncernen har sit hovedkvarter. Koncernen står bag de fire brands Svanehøj, Hamworthy Pumps, Eureka og Dolphin og har aktiviteter i Danmark, Frankrig, Storbritannien, Singapore, Japan og Kina. Svanehøj Group er ejet af investeringsselskabet Solix. 

www.svanehoj.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094