23948sdkhjf

Ny dronevideo: Se Lynetteholm før der fyldes jord i

By & Havns seneste dronevideo viser status på Lynetteholm, før næste fase går i gang efter planen om nogle måneder

Inden længe vil de første lastbiler køre til vejeanlægget med overskudsjord fra de københavnske byggepladser og aflevere det til at fylde i Lynetteholms færdige stendæmning. 

Men inden det sker, kan man få et indtryk af de sidste to års arbejde på halvøen og de nødvendige projekter omkring i den seneste dronevideo, som bygherren By & Havn har offentliggjort.

Foruden stendæmningen, der udgør Lynetteholms foreløbige lille del af omkredsen, kommer man i videoen også forbi den færdige jordtransportvej og gennemsejlingskanalen, der fører vejen over forbi forbrændingsanlægget ARC. 

Man ser også klapbroen ved Margretheholm Havn, den sydlige kaj, der kan modtage jord fra vandsiden, og jordmodtageanlægget, hvor den nye administrationsbygning er opført, og vejeanlægget står klar.

Afventer tilladelser

Efter tidsplanen skulle jordmodtagelsen begynde i løbet af andet kvartal i år, og samtidig opfyldningen af den første stendæmning. 

By & Havn oplyser til LynetteholmNews, at man afventer de sidste tilladelser, før man kan begynde at modtage jord, men at man forventer, det kan ske i slutningen af juni.

Planen er, at Lynetteholm i alt skal rumme 77,8 mio. tons overskudsjord fra byggerierne i Københavnsområdet. Derved skal Lynetteholm fungere som en løsning på de store udfordringer, som Københavns Kommune har med den overskudsjord, der er genereret fra de mange byggeprojekter i Storkøbenhavn. 

Forventningen er, at det tager cirka 30 år at fylde Lynetteholm op med jord. 

Arbejdet på næste fases stendæmning skal efter tidsplanen begynde til efteråret. Her er to entreprenører prækvalificeret til at byde på opgaven. Der forventes at blive indgået kontrakt primo september. 

Lynetteholm Dronevideo Maj 2023

 

Se nøgletal for:
Læs mere om: Lynetteholmen København
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.516