23948sdkhjf

Smedegaard forlader Molslinjen - får ansvaret for international satsning

Efter blot to år fratræder Niels Smedegaard som bestyrelsesformand i Molslinjen A/S. Det bliver Carsten Jensen som overtager posten

Den tidligere topchef for Molslinjen tager nu formandsposten i rederiet. 

Rokaden betyder samtidig et farvel til forhenværende DFDS-topchef, Niels Smedegaard, som træder tilbage som formand og helt forlader bestyrelsen for Molslinjen.  

Reelt er der tale om en forfremmelse af Niels Smedegaard, der tiltræder som formand i bestyrelsen i NFI (Nordic Ferry Infrastructure). NFI er en sammenslutning af det danske Molslinjen, det norske Torghattan og det svenske Forsea. Selskabet inkluderer dermed tre nordiske rederier og er baseret i Oslo.

Carsten Jensen har tidligere været direktør for Molslinjen, men blev for et halvt år siden CEO for netop Nordic Ferry Infrastructure. 

Carsten Jensen skal dermed fremadrettet både være CEO for NFI samtidig med, at han skal beklæde posten som bestyrelsesformand for Molslinjen A/S.

Niels Smedegaard fik blot to år på posten som formand for det danske rederi.  

Tidligere har Niels Smedegaard været administrerende direktør i DFDS. Der stoppede han i 2019, for at blive bestyrelsesformand for luftfartsselskabet Norwegian. Her blev Niels Smedegaard i to år, hvorefter han overgik til at være bestyrelsesformand i Molslinjen A/S. 

Smedegaard er samtidig bestyrelsesformand i en lang række andre bestyrelser, eksempelvis for sværvægtere som Falck og ISS.

Derudover er Poul Jacobsen og Flemming Kristensen, administrerende direktør i Molslinjen Drift A/S, indtrådt i bestyrelsen i stedet for TV2-direktøren Merete Eldrup.

Rederiboss fik travlt med en redningsmission

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
NOR-SHIPPING: Hirtshals Yard satser på tankskibe og offshore segmentet
Aalborg Portland i storaftale: Sender 400.000 tons CO2 til lagring
Skibsarkitekt opruster inden for forsvarsområdet
Branchedirektør: Afgørende, at de maritime uddannelser spejler virksomheders behov
Avis: USA kendte til ukrainske planer om Nord Stream-sabotage
Blue Water langer ud efter rederiernes skattefordel: “Det skal jo være på lige vilkår”
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125