23948sdkhjf

Mærsk-ejet vindfirma får 600 nye kolleger efter Vestas-opkøb

I august blev det offentliggjort fortælle, at Vestas havde solgt koncernens konverter- og styringsforretning til den midtjyske producent af vindmøllestyresystemer KK Wind Solutions.

Nu er handlen så endeligt gået igennem, og det betyder, at de i alt 600 ansatte på de tre fabrikker i Indien, Kina og Danmark har fået ny arbejdsgiver.

Det skriver KK Wind Solutions og Vestas i en pressemeddelelse.

KK Wind Solutions holder til i Ikast og har siden 2019 været ejet af A.P. Møller Holding.

Siden da har de gennemført en lang række opkøb, hvoraf købet af Vestas' konverter-forretning blot er det seneste i rækken. Inden da har de blandt andet overtaget Gram & Juhl i Vojens, PCH Engineering i Hørsholm og tyske ConverterTec.

Med i aftalen hører også et eksklusivt partnerskab mellem de to vind-virksomheder, hvor KK Wind Solutions vil være fast leverandør af konvertere og styresystemer til den danske vindmøllegigant.

Det er ligeledes aftalt, at der til partnerskabet vil høre en række 'service-aftaler', der løbende skal sikre at forretningen kan integreres i KK Wind Solutions uden at vigtig viden går tabt.

For Mauricio Quintana, CEO i KK Wind Solutions, er tilføjelsen af Vestas' konverter- og styringsforretning og de mange nye kolleger en gevinst for virksomheden.

- Vores folk er vores mest vigtige aktiv. Deres ekspertise og dedikation er nødvendig for at accelerere omstillingen til grøn energi, og vi glæder os til at byde velkommen til vores nye kolleger, hvis kompetencer og viden vil hjælpe os til at videreudvikle industriens forsyningskæder, siger Mauricio Quintana i pressemeddelelsen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126