23948sdkhjf

Lodser hyldes for hindring af grundstødning med megaskib

Et af verdens største containerskibe var tæt på grundstødning, da skibet mistede motorkraft ved udsejling fra Southampton, men lodsernes indsats forhindrede katastrofen

Der er stor ros til lodserne i Southampton efter de i sidste uge forhindrede grundstødning af det 400 meter lange 'Mol Treasure', der under udsejling i Solent pludseligt mistede motorkraft. Det fortæller gCaptain.

Rosen kommer fra lodsernes organisation UK Maritime Pilots Association, der på Twitter beskriver, hvordan lodserne forhindrede en katastrofe, der kunne have medført betydelige omkostninger for både miljø og økonomi.

Ifølge UKMPA var 'MOL Teasure' eskorteret af slæbebåd, da motorkraften forsvandt og den lokale maritime overvågning sendte yderligere tre slæbebåde til lokationen for at hjælpe.

- I 10 timer, mens maskinmesteren forsøgte at finde problemet med motorerne, arbejdede lodserne Hoyle og Dunn sammen med slæbebådene for at forhindre skibet i at drive og grundstøde. Dette var kun muligt på grund af deres unikke forståelse af farvandet i dette meget vanskelige tidevandsområde i Solent, skriver UKMPA i sin opdatering.

Efter 10 timer fik 'Mol Treasure' så meget motorkraft tilbage, at skibet kunne returnere til Southampton, hvor fejlen på motoren blev fundet og udbedret.

- Uden lodsernes dygtighed og effektive samarbejde med havnens maritime ledelsesteam, kunne resultatet have været meget anderledes. En blokering af en afgørende international vandvej, der i ugevis kunne give betydelige forstyrrelser i forsyningskæderne, blev alt sammen afværget, uddyber UKMPA.

AIS-data fra MarineTraffic.com viser, at 'Mol Treasure' igen har forladt og er på vej til Le Havre, Frankrig.

Lods dør efter fald under ombordstigning

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094