23948sdkhjf

Lods dør efter fald under ombordstigning

En italiensk lods, der arbejder i Storbritannien, er død efter en ulykke under en lodsoverførsel i mundingen til floden Humber.

Dette er altid en risikabel procedure Maritime Pilots' Association

Ulykken fandt sted den 8. januar 2023, mens lodsen var ved at blive overført fra en lodsbåd til et stort havgående fartøj, bekræfter UK Maritime Pilots' Association (UK MPA) i en erklæring på Twitter.

Lodsen var ansat hos Humber lodsservice og var en ud af 92 lodser, som arbejder for havneselskabet Associated British Ports (ABP), ifølge statsmediet BBC.

Lodserne går om bord på skibe i byen Grimsby på den britiske østkyst, hvorefter de navigerer dem sikkert gennem flodmundingens forræderiske myriader af skiftende sandbanker.

Slog hovedet og faldt bagover

En kilde hos havneselskabet beskriver hændelsen til BBC: "Da lodsen klatrede op ad stigen og var omkring halvvejs, mistede han sit greb og faldt bagover. Det menes, at han slog hovedet og derefter faldt i vandet. De resterende lodser og dækspersonale fra lodsbåden var i stand til at bevare synet af den tilskadekomne og fik i løbet at et minut fat i den tilskadekomne med en stang.”

”En af de andre lodser sprang modigt i vandet for at holde Franco's hoved fri af vandet," fortsætter kilden.

Men det lykkedes ikke at redde kollegaens liv.

Erklæring: Risikabel procedure

Den britiske maritime havarikommission Marine Accident Investigation Branch bekræfter, at ofret er Francesco Galia, en lods med to årtiers erfaring og tæt på sin pension, skriver mediet Gcaptain.

Lodsorganisationen UK Maritime Pilots' Association udtaler i sin erklæring på Twitter, at tragedien understreger de risici og udfordringer, som lodser står over for hver dag.

Erklæringen fra UK Maritime Pilots' Association

”Lodser er ansvarlige for at navigere skibe sikkert ind og ud af havne, ofte under komplekse og farlige forhold, og de overføres fra et skib til et andet ved hjælp af intet andet end en rebstige. Dette er altid en risikabel procedure.”

"Ofte i bælgmørke midt om natten"

Organisationen uddyber, hvorfor det er så risikabelt.

"Lodsbådens bevægelse, der bringer lodsen langs siden, skibets bevægelser og risikoen for fejl i udstyret kræver præcis timing og koordinering af skibet, lodsbåden og lodsernes vurdering, når de træder fra en bevægelig platform til en anden bevægelig platform, ofte i bælgmørke midt om natten."

I erklæringen udtrykker organisationen sin "dybeste medfølelse med de kære, venner og kolleger" og tilbyder sin støtte til "alle dem, der er berørt af denne forfærdelige nyhed."

"Vi opfordrer indtrængende søfartsbranchen og de regulerende myndigheder til endnu en gang at prioritere sikkerhed og uddannelse i forbindelse med overførsel af lodser og besætning og til at investere i sikre og pålidelige teknologier og procedurer for at sikre, at vores lodser og søfolk vender sikkert hjem efter hver rejse,” tilføjer organisationen i erklæringen.

Kommenter artiklen (2)
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Byggestart for ny Als-færge i Tyrkiet
Stort prishop rammer renovering af bevaringsværdige værftshaller
Droner skal hjælpe til på Mærsk-lagre
Endnu en kommune vil bygge på havnen: Værft frygter at blive klemt inde
Katastrofal mangel på skibsingeniører
Festen er slut for de store rederier
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.156