23948sdkhjf

Vestas har bedt Northern Offshore Services stille med metanoldrevet CTV

Det Kastrupbaserede CTV-rederi Northern Offshore Services skal gennem en femårig charter med Vestas udforske, hvordan verdens første metanoldrevne CTV (crew transfer fartøj) kan hjælpe med at reducere kulstofemissioner fra Vestas’ offshore service operationer.

Servicefartøjer står for en betydelig del af Vestas' direkte CO2-udledning, og selvom der er flere lovende nye teknologier, der giver en løsning på denne udfordring, er mange stadig i de tidlige stadier af modenhed Kieran Walsh, Senior Vice President, Service, Nord- og Centraleuropa, Vestas

CTV'en fra Northern Offshore Services skal drives med dualfuel-maskineri, der kan drives af metanol, men som også er i stand til at falde tilbage på marinegasolie, hvis metanol ikke er tilgængelig.

Det skriver Northern Offshore Services i en pressemeddelelse.

- Servicefartøjer står for en betydelig del af Vestas' direkte CO2-udledning, og selvom der er flere lovende nye teknologier, der giver en løsning på denne udfordring, er mange stadig i de tidlige stadier af modenhed. For at fremme dekarboniseringen er vi nødt til at se løsninger som metanolbrændstof modnes meget hurtigere, siger Kieran Walsh, Senior Vice President, Service, Nord- og Centraleuropa, Vestas

- Brancheledere kan fremskynde denne rejse ved at give deres støtte, og Vestas er derfor stolte af at være den første bæredygtige energileder, der udforsker brugen af metanoldrevne skibe i servicedelen af vores virksomhed, uddyber Kieran Walsh.

Læs også: Vestas starter drift af brintdrevet CTV i næste uge

CTV’en vil blive indsat i Vestas’ Service-operationer på Arcadis Ost-stedet, ejet af Parkwind i 2023. Målet med charteraftalen vil være at opnå indsigt i mulighederne og begrænsningerne for metanoldrevne skibe i offshore Service-operationer. Northern Offshore Services’ CTV har potentialet til at reducere kulstofemissioner med 70 pct. i forhold til et traditionelt fartøj. CO2-reduktionspotentialet vil blive valideret i løbet af charteret.

- Vi er glade for, at Vestas ønsker at komme med Northern Offshore Services på denne rejse for en bæredygtig fremtid i skibsfart. Med et kontinuerligt fokus på bæredygtighed udvikler vi vores skibe til at have en lavere miljøpåvirkning, siger David Kristensson, Group CEO, Northern Offshore Services.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096