23948sdkhjf

Odder Kommune tilslutter sig standardfærge-projekt

En kommende elfærge mellem Hou og Tunø bliver efter rammerne i standardfærge-projektet

Færgen mellem Hou og Tunø trænger til en grøn opgradering, og i den forbindelse har Odder Kommune, der står for færgedriften, besluttet at gå sammen med andre kommune i det såkaldte standardfærge-projekt, der netop har som målsætning at få udviklet en ny, lokal elfærge.

- Vi går med i det her projekt, fordi vi kan se mange stordriftsfordele ved at bestille en standardfærge sammen med andre kommuner. Det betyder, at hver kommune ikke skal ud og opfinde den dybe tallerken. Nu kan vi slippe for i en årrække at have et helt færgekontor på Odder Rådhus, siger Hans Hamman (V) medlem af kommunalbestyrelsen for Venstre til Aarhus Stiftstidende.

Ifølge planen skal en kommende elfærge kunne sættes ind på ruten i 2026. Der er dog endnu ikke fastlagt et bestemt design for færgen, ligesom der heller ikke er afholdt et udbud om indkøb af standardfærger.

Kommunalbestyrelsen forventer, at en ny elfærge vil løbe op i 111 mio. kroner.

Færgesekretariatet, der repræsenterer de 18 kommuner med færgedrift i Danmark, har nu færdiggjort udviklingen af et innovationspartnerskabet Dansk Standardfærge A/S, der består af OMT (Odense Maritime Technology), PensionDanmark og MEQ (Maritime Equity Partners), og som skal designe og bygge en række danske standardfærger.

Ifølge Aarhus Stiftstidende vil det være Dansk Standardfærge, der ejer de kommende elfærger, og kommunerne i projektet vil efterfølgende lease dem af selskabet.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Menneskelig fejl bag kajkys i Ystad Havn
Tidligere Thorco-ejere mødt med millionkrav fra kreditorer
Krigsfæstning får ny museumsbygning til 71 millioner
Udstilling om navigationsskolens historie: Dette maleri var ikke blevet hængt op i dag
LEDER:  Det grundlæggende problem - Danmark mangler krigsskibe
Mærsk: Walmart og Amazon kræver CO2-neutrale skibe efter 2040
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141