23948sdkhjf

Entreprenør skal grave nye kanaler og bygge broer i Aarhus

Entreprenørfirmaet skal foretage kanaludgravning og montage af tre broer ved Pier 4 for Aarhus Kommune

Knap når CG Jensens folk at hoppe ind i 2023, før arbejdet kalder på bydelen Aarhus Ø på de tidligere havnearealer i Smilets By.

Arbejdet er en hovedentreprise, der blandt andet omfatter fundering, jord-, beton-, stål- og træarbejder samt overfladebehandling. Kort sagt et parløb mellem Division Anlæg Vest og Division Stål, oplyser CG Jensen på sin hjemmeside.

Opgaven består i at grave ud i kanalerne, så vandet kan blive lukket ind. Den eksisterende spuns fungerer dermed som støtte i udgravningsfasen. Udgravet forurenet jord bliver kørt til kartering, en undersøgelse af forureningsgraden. Den øvrig jord havner i Bassin 7.

2. 200 meter tømmer

I udgravningen monterer Division Vest cirka 350 styk aluminiumsanoder på spunsen, ligesom 350 andre anoder bliver monteret ved havnebadet. Desuden monterer CG Jensen 2.200 meter fendertømmer i azobé. Uden nogen form for behandling kan det modstå pæleorm og andre skadedyr, der lever i vandet.

De tre 20 meter lange stålbroer, der også bliver beklædt med azobé, bliver samlet og monteret fortløbende. Idet der graves vådt, er det ikke muligt at montere broerne efterfølgende.

– Vi har rigtig god erfaring med den slags arbejde. Processerne fra Enghave Brygge (i Københavns Sydhavn, red.) ligner meget dem, vi skal gennemgå her, og vi har dem i frisk erindring, siger Hussein Al-Nema, projektleder i Division Stål, i pressemeddelelsen.

Under hver af de tre broer støber Anlæg Vest brovederlag, som broen kan hvile på i hver ende.

Den første bro bliver monteret allerede i slutningen af januar, de to sidste i april. CG Jensen forventer at overdrage de færdige arbejder planmæssigt i midten af august 2023.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Helge Ingstad-skibschef: Hårrejsende at lade tankskibet passere om styrbord
Svanehøj henter ny CFO hos Siemens Gamesa
Fem besætningsmedlemmer sigtes for drab på skib
MAN Energy Solutions indgår hensigtserklæring med fynske SH Defence
Nyopført kontorhotel må vige for havneaktiviteter
EU-udspil kan skubbe på skibsfartens grønne omstilling
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.172