23948sdkhjf

Kalundborg Søfartsmuseum sætter fokus på de lokale færger

DSB-færgerne på Aarhus-ruten spiller en særlig rolle i åbningsforedraget på det unge museums næste udstilling

Færger er temaet for Kalundborg Søfartsmuseums næste udstilling, der åbner 8. december. Kalundborg er en gammel færgeby med mange andre ruter end den nuværende til Samsø. 

Tidligere sejlede der også færger til ikke bare til Aarhus og Juelsminde, men også til Horsens, Odense og Sejerø. Og en paketfart til København med passagerer og slagtedyr sejlede i 40 år til hen omkring forrige århundredeskifte.

Læs også: Private vil åbne Kalundborg Søfartsmuseum

Det vil udstillingen fortælle om, og den vil vise billeder af alle de færger, der i tidens løb har sejlet ud af Kalundborg. 10 af dem tegnet af 15-årige Angelina Kjær Petersen fra Midtjylland. Hun deler en passion for færger med sin far, og det ser man af hendes tegninger.

Om aftenen kommer Hans Otto Kristensen, skibsingeniør og færgespecialist, og fortæller mere om færger og færgefarten mellem Aarhus og Kalundborg. Det var den, der vakte hans interesse for færger og skibsbygning allerede da han var fire år, og familien rejste med færgerne ”Kalundborg” og ”Jylland” til Aahus for at besøge bedsteforældre i Jylland.

Paars og Klim

Som skibsingeniør har han været involveret i ’Peder Paars’ og ’Niels Klim’ og i at få deres problematiske efterfølgere, ’Ask’ og ’Urd’, til at sejle tilfredsstillende. Og han var med til at købe Scandlines første katamaranfærge, ’Cat-Link 3’ i Australien. Det og færgesejladsen på ruten vil han fortælle om i sit foredrag. Og han lover insider-oplysninger, som ikke er offentligt kendt.

Læs også: Nyt søfartsmuseum nærmer sig i Kalundborg: ”Folk er helt vilde med det”

Det hele foregår i den nedlagte metodist-kirke, Bethesdakirken, i Kalundborg.

Kalundborg Søfartsmuseum blev tidligere i år realiseret af en gruppe ildsjæle efter en stiftende generalforsamling tilbage i 2021. Det nye museums ambition er både at fortælle om søfart i al almindelighed, men også at have et særligt fokus på, hvad der foregår og har foregået på havnen i Kalundborg.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125