23948sdkhjf

Private vil åbne Kalundborg Søfartsmuseum

En privat samlers modelskibe og maritime effekter skal være blandt attraktionerne i et kommende søfartsmuseum i Kalundborg. 

- Det er en brik, der har manglet i Kalundborg. Sådan siger Poul Henrik Blasen Nielsen om det initiativ, han har taget til at lave et søfartsmuseum med baggrund i sin samling.

Selv om Kalundborg Museum har en mindre udstilling om Kalundborg Havn, mener Poul Henrik Blasen Nielsen, at havnen har så meget historie i sig selv, at det kan rumme et helt museum.

Søfartsmuseet kommer til at handle om Kalundborgs søfart de seneste 200 år, havnens historie, færgefart, fiskeri, lods samt trafikken i Storebælt og nabohavne.

Vil danne forening

- Lige nu er vi der, hvor vi håber snart at holde en stiftende generalforsamling med det formål at få dannet en forening. Det har ikke rigtig været muligt på grund af corona, men vi håber, at det snart kan lade sig gøre.

Sådan lyder det fra Bent Jørgensen, der er talsmand for det kommende Kalundborg Søfartsmuseum, til Sjællandske.

Siden januar er der også kommet flere frivillige til, som har vist interesse for projektet.

- I januar var det kun mig. Nu er vi 15, så det går fremad, og vi har virkelig fået positive tilbagemeldninger, og mange folk har vist interesse. Vi er i gang med at danne basen og lære hinanden at kende, og så er næste skridt at lave en stiftende generalforsamling.

- Alt det formelle skal være i orden, for at vi kan starte en forening op og begynde at søge penge og så videre, siger initiativtager på Kalundborg Søfartsmuseum, Poul Henrik Blasen Nielsen.

Flere frivillige

Nogle af de nye frivillige er Villy Hald og Ole Kølle.

Ole Kølle er tidligere skolelærer, mens Villy Hald har været tilknyttet Raklev Lokalarkiv i mange år.

- Jeg er vant til at arbejde med love og vedtægter og er gammel Kalundborg-dreng, og har mange sjove historier omhandlende havnen, så det kan jeg bidrage med, siger Ole Kølle til Sjællandske.

Kilde: https://www.facebook.com/Kalundborg-S%C3...

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094