23948sdkhjf

Kæmpe militærgrå drone fløj ved Danmarks største olie- og gasfelt

En cirka fem meter stor militærgrå drone fløj ved Danmarks største olie- og gasfelt Tyra

Den store drone blev observeret af flere ansatte, onsdag, på Tyra-feltet kl. 13.15 – lige efter frokost. Tyra-feltet ligger cirka 200 km ude i Nordsøen.Der er tale om en fastvinget grå drone i den farve, som militære fly normalt har i Danmark. Vingefanget skønnes at være omkring fem meter. Det erfarer Danish Offshore Industry, DOI.dk.

- Det var en meget stor drone, hvor vingerne samlet havde en diameter på omkring fem meter, lyder det fra en af dem, der så dronen.

Normalt ville ingen drone kunne slippe for at blive foreviget på af en smartphones kamera. Men medarbejderne på Nordsøen må ikke have deres telefoner med, når de arbejder. Derfor eksisterer der med al sandsynlighed ingen billeder af kæmpe-dronen.

Efter dronen blev observeret, blev der taget kontakt til dansk politi. Flere medarbejdere er afhørt af politiet via telefon.Om dronen lyder det videre:

- Det var slet ikke en almindelig drone. Det var langt væk, men den var forbavsende lydløs. Da den endelig forsvandt i horisonten, tog den en meget skarp drejning, som man ikke ser med et almindelig fly, siger øjenvidnet til DOI.dk.

På Tyra-feltet undrer medarbejderne sig over, hvor dronen kommer fra. Rigspolitiet har flere gange bekræftet overfor Danish Offshore Industry, at der er anmeldt droneaktivitet ved olie og gas-felterne, og at de bliver bliver efterforsket.

Det mærker medarbejderne på Tyra intet til. Efterforskningen foregår nemlig åbenbart ikke offshore på Nordsøen, men på land - 200 km væk. På Nordsøen lyder det nemlig sådan her:

- Politiet har ikke været her, og der er heller ingen overvågning med kameraer, lyder det fra vidnet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Rigspolitiet til dagens dronesigtning på ved Tyra-feltet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157