23948sdkhjf

33.000 tons russisk diesel tvunget til U-vending i Themsen

Demonstranter fra Greenpeace klatrede op på tankskibets planlagte kaj for at stoppe losning af dieselolie fra Rusland

Det lykkedes ikke for tankskibet ‘Andromeda’ at komme af med sin last på 33.000 tons diesel ved Navigator Terminal i London. 12 aktivister fra Greenpeace havde klatret op på havneanlægget ved den plads, der var udset til ‘Andromeda’, og hindrede dermed at skibet kunne komme af med sin last.

Aktionen er en protest mod den russiske krig i Ukraine og samtidig gøre opmærksom på, at Storbritannien fortsat modtager brændstof fra Rusland, der netop ikke er omfattet af internationale sanktioner.

Ifølge Greenpeace valgte det 183 meter lange skib, da aktivisterne var på plads på kajanlægget, at vende stævnen den modsatte vej i den ellers travle Themsen.

‘Andromeda’ sejler under græsk flag, men transporterer brændstof fra den russiske havn Primorsk, leveret af LLC KINEF-raffinaderiet.

Læs også: Greenpeace: Bruger AIS-data til at overvåge russisk olie

Greenpeace har blandt andet brugt sin Tanker Tracker, der ud fra tilgængelige datakilder kan sammenstille skibes position, dybgang og last, så det er muligt præcist at se, hvor meget last et skib har ombord, hvor den kommer fra og hvad lasten indeholder.

Aktionen fandt sted under bannere med teksten “Fossil Fuels War", der også har været brugt ved aktioner i danske farvande.

Læs også: 

Russisk tanker forsøgt stoppet af svømmere og kajakker

Mandag begyndte det engelske politi at opløse demonstrationen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141