23948sdkhjf

Russisk tanker forsøgt stoppet af svømmere og kajakker

Som en protest mod krigen i Ukraine og for en grønnere verden prøvede miljøorganisationen Greenpeace at få stoppet russiske olietanker i dansk farvand.

15 aktivister fra Greenpeace forsøgte lørdag morgen at blokere det 250 meter lange russiske tankskib ‘SCF Baltica’ i Østersøen ud for Langeland. Skibet var på vej fra Vysotsk i Rusland til Antwerpen i Belgien med lasten fuld af råolie.

Aktivisterne svømmede blandt andet nær skibet og holdt bannere op, mens andre sejlede i kanoer - også med bannere med teksten “Stop fuelling the war” og “Oil fuels war”.

- Vi er nødt til at stille os i vejen for trafikken af russiske fossile brændsler, indtil vores politiske ledere sætter en stopper for den. Mens ukrainerne lider under blodig bomberegn, og modige russere trodser regimets trusler for at gå på gaden og kræve fred, så fortsætter Europa med at putte penge i Putins krigskiste, siger Mads Flarup Christensen generalsekretær i Greenpeace Norden i en meddelelse om aktionen. Mads Flarup Christensen deltog selv i protesten i kajak.

Tanker-tracker

Greenpeace har udviklet deres egen tracker, der har dokumenteret, at mindst 189 gas- og olietankere er sejlet fra Rusland siden invasionen af Ukraine den 24. februar. 88 af dem har haft en europæisk havn som destination.

‘SCF Baltica’ er ejet af det russiske shippingselskab Sovcomflot, der er på den amerikanske sanktionsliste over rederier, der ikke kan anløbe amerikanske havne. Storbritannien og Canada har indørt lignende sanktioner mod Sovcomflot. I Danmark og EU er der endnu ikke indført sanktioner, der begrænser russiske skibe. Havnearbejdere i blandt andet Danmark har dog udtrykt utilfredshed med at skulle betjene russiske skibe.

Læs også: Presser på for forbud mod russiske skibe i danske havne

Lasten på de 85.000 tons fyringsolie ‘SCF Baltica’ har ifølge Greenpeace en markedsværdi på 390 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078