23948sdkhjf

CEO i Norden: Fremragende Q1-resultat

Høje fragtrater og en tilpasning af flåden giver fragtrederiet Norden et resultat på over 800 mio. kr i første kvartal 2022.

Fragtskibsselskabet Norden har netop præsenteret sit regnskab for første kvartal 2022, og der er fremgang over hele linjen i forhold til samme kvartal sidste år.

Periodens resultat blev samlet på 820 mio kr. mod et underskud sidste år i samme kvartal på små 100 mio. kr.

Fordelt på aktiviteter så havde Assets & Logistics et resultat på 287 mio. kr. mod et underskud på små 50 mio. kr i samme kvartal 2021. Freight Services & Trading kom ud med et overskud på 530 mio. kroner mod et underskud på 56 mio. kr. i samme kvartal sidste år.

Det er da også en glad topchef, Jan Rindbo, der fremlægger tallene:

- Fremragende Q1-resultat baseret på en stærk performance i begge forretningsenheder i takt med, at vi fortsat skaber værdi i tørlastmarkedet gennem salg af skibe, profitabel afdækning og ved at udnytte den regionale volatilitet i markedet. Ved at tilpasse vores markedseksponering fra tørlast til tank, kombineret med fordelagtig positionering af skibe i et stærkt forbedret tankmarked over de seneste uger, forventer Norden et resultat for året på mellem USD 270-350 mio (1,8 mia kr - 2,4 mia kr., red).

Læs også: DS Nordens aktier brager op på melding om øget overskud

CEO’en fremhæver blandt andet, at markedsværdien af ejede og leasede skibe er på 8,6 mia kr., og at markedsværdien af de ejede skibe oversteg den bogførte værdi med 770 mio. kr. Desuden har selskabet solgt seks tørlastskibe til de højeste prisniveauer i 10 år.

Inden for Freight Services & Trading peger Jan Rindbo på de høje fragtrater, samt at Norden har formået at tilpasse sine skibstyper til efterspørgslen i markedet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125